AK Parti'de istifalar peş peşe geliyor!

Bugün düzenlediği toplantı ile ilçe belediye başkan adaylarını açıklayan Adalet ve Kalkınma Partisi'nde istifa şoku yaşanıyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

AK Parti'de istifalar peş peşe geliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi bugün Erciyes Kültür Merkezi’nde Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın katılımı ile düzenlenen toplantıda 11 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Develi dışında mevcut belediye başkanları ile devam kararı alan AK Parti’de bu karar ilçelerde istifaları da beraberinde getirdi. İlk olarak Esat Öztürk’ün adaylığına karşı çıktığı belirtilen Yahyalı ilçe başkanı Esat Türkmenoğlu’nun istifa ettiği haberi geldi.

AK Parti'de istifalar peş peşe geliyor!

Türkmenoğlu konuyla ilgili olarak, “Sevgili hemşehrilerim 17 yıldır aktif olarak görev aldığım ve son 7 yıldır da büyük bir onurla yürüttüğüm İlçe Başkanlığı görevimden; önümüzdeki süreçte teşkilatımıza daha sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak adına, affımı istemiş bulunmaktayım.
Bu süreçte birlikte görev yaptığım bütün arkadaşlarıma, Yönetim Kurulu Üyelerime Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, Meclis Üyelerimize, Mahalle Başkanlarımıza, delegelerimize, kuruluşundan bugüne kadar partimize hizmet etmiş değerli Başkanlarıma, İl Başkanımıza, İl teşkilatımıza, Milletvekillerimize, aileme ve bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, her zaman bizleri bağırlarına basan siz değerli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Eksiğiyle, noksanıyla; elimizden geldiğince görevimizi hakkıyla yapmaya gayret gösterdik bir kusurumuz olmuşsa affola. Hepiniz haklarınızı helal ediniz ve Allah'a emanet olunuz.
"Şahıslar gelip geçer, ama bu DAVA ilâ nihaye bakidir."
Rabbim Cumhurbaşkanımızın yar ve yardımcısı olsun.” açıklamasını yaptı. 

AK Parti'de istifalar peş peşe geliyor!

Türkmenoğlu’nun istifasının ardından Felahiye İlçe Başkanı Ali Temirci’nin de sosyal medyada yaptığı açıklama ile istifasını duyurdu. Temirci, istifa kararını şu cümlelerle açıkladı: “İlçemizin güzel halkı bugün itibariyle Felahiye Ak Parti ilçe başkanlığı görevinden kendi kararımla istifa ediyorum.
Sadece Cumhurbaşkanımız partimiz ve gençlerimiz için gece gündüz demeden mücadele ettim şahsım için hiçbir menfaat istemedim. Bir yandan üzgünüm bir yandan da siyaset sebebiyle ihmal ettiğim ailem torunlarımla daha fazla zaman geçireceğim için mutluyum. İlerde beni çok daha iyi anlayacağınıza eminim. Benim ilçemin can halkı her şeyin en güzeline layık hepinizi çok seviyorum en doğru olana sizler karar vereceksiniz.
ALLAHA emanet olun.”

AK Parti'de istifalar peş peşe geliyor!

AK Parti’de yaşanan istifalar iki ilçe başkanı ile de sınırlı kalmadı. Akşam saatlerinde AK Parti Yahyalı Gençlik Kolları Başkanı Ali Burak Yapıcı ve Yahyalı Yeşilköy AK Parti mahalle temsilcisi Cumali Çarbuga da istifa ettiklerini duyurdu.