AK Parti'de ilk kongre hangi ilçede yapılacak? İşte yanıtı

AK Parti'de kongre süreci yarın itibariyle başlıyor. Kayseri'de ilk kongre hangi ilçede yapılacak? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

AK Parti'de ilk kongre hangi ilçede yapılacak? İşte yanıtı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongre süreci başladı. 21 Eylül’de delege seçimleri ile başlayan süreç 12 Ekim Cumartesi günü başkanlık seçimleri ile devam edecek. 

Kayseri’de parti kongre süreci 12 Ekim Cumartesi günü Bünyan ile başlayacak. 12 Ekim’de başlayacak kongre süreci 16 Kasım’da Melikgazi kongresi ile son bulacak. Bünyan kongresi yarın saat 11.00’de Kadın ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

Vekillerimizin de katılımı için kongreleri hafta sonu yapacağız

Diğer yandan kongre sürecine ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İl Başkanı Fatih Üzüm, kongreleri cumartesi-pazar günleri yapacaklarını söylemişti. İl Başkanı Üzüm, “Üzüm, ‘Yakın ilçeleri birleştirip, aynı gün bunun yanında da vekillerimizin burada olacakları Cumartesi-Pazar günlerinde yapacağız. 12 Ekim’de Bünyan ilçesiyle başlayıp, 16 Kasım’da Kayseri’yi takvimden önce bitirmeyi düşünüyoruz’ ifadelerini kullanmıştı. 

İl kongresi ne zaman?

Başkan Üzüm, il kongresine ilişkin de bilgiler vererek, ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından il kongresi hazırlıklarına başlayacaklarını aktarmıştı. Üzüm şu ifadelere yer vermişti; “İl kongreleri genel merkezimizin takvimine göre ocak ve şubat aylarında yapılacak. Büyükşehirleri genel merkezimiz sona bırakacak. Kayseri’de bu kapsamda şubat ayını bulur. İl Kongremizi de Şubat ayı içinde tamamlayacağız’ şeklinde konuştu.”