AK Parti Başkan Vekili Elitaş da sessiz kalmadı

7 Ekim'de başlayan ve 4. gününe giren Filistin - İsrail savaşında İsrail'e bir tepkide AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş'tan geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

AK Parti Başkan Vekili Elitaş da sessiz kalmadı

7 Ekim’de Filistinli direniş örgütü Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" harekâtını başlatmış İsrail’in de orantısız bir güçle karşılık vermesiyle yüzlerce sivil ve asker hayatını kaybettiği bölgede çatışmalar sürüyor.
İsrail’e karşı Türkiye’den de siyasilerden tepkiler sürerken bir tepki açıklaması da AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’tan geldi.

İsrail'in zulüm politikası ve  Filistin halkının insani temel ihtiyaçlarına ambargo koyarak bölgede gerilimin azalması mümkün olmayacağını belirten AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, “Bölgedeki çatışmanın çözümü için Türkiye olarak arabulucu rolümüzü yapmaya hazırız. Filistin-İsrail çatışması yalnızca bölgesel değil aynı zamanda uluslararası bir boyuta sahiptir. Bu nedenle, uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Adaleti sağlayan bir çözüm, uzun vadeli barışı destekleyeceği adımlar atılmalıdır.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş; “7 Ekim’de Filistinli direniş örgütü Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir operasyon başlattıklarını açıklamış ve sonrasında bölgede tansiyon yükselmişti İsrail’inde karşılık vermesiyle yüzlerce asker ve sivil hayatını kaybederken savaş 4. Gününde de devam ediyor.

Filistin meselesi, yıllardır uluslararası ilişkilerin karmaşıklığı ve insan hakları konusundaki hassasiyeti bir araya getiren bir konu olmuştur. İsrail'in zulüm politikası ile hayatını idame ettirmeye çalışan Filistin halkının insani temel ihtiyaçlarına ambargo koyarak bölgede gerilimin azalması mümkün değildir. Öncelikle, Filistin halkının yaşadığı zorlukları göz ardı etmemeliyiz. Sivil halkın güvenliği ve refahı her zaman öncelikli konu olmalıdır. İnsan haklarına saygı göstermek bu sürecin temel taşıdır.

Bölgedeki çatışmanın çözümü için Türkiye olarak arabulucu rolümüzü yapmaya hazırız. Filistin-İsrail çatışması yalnızca bölgesel değil aynı zamanda uluslararası bir boyuta sahiptir. Bu nedenle, uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Adaleti sağlayan bir çözüm, uzun vadeli barışı destekleyeceği adımlar atılmalıdır.

Bu süreçte İsrail güvenlik güçlerinin Filistin halkına uyguladığı zulme dün olduğu gibi bugün de karşıyız. Gazze'de sivil yerleşim yerlerinin ve camilerin hedef alınarak bombalanması bu orantısız güçte masum çocukları, kadınların, yaşlıların ve sivil halkın yaşamlarını yitirmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Gün masum insanların ölümüne sessiz kalma günü değildir!

Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her türlü ara buluculuğa hazır olduğumuzu belirtmiştir. Umuyoruz ki bölgedeki tüm taraflar arasında kalıcı bir çözüm bulunur ve Filistin halkı hak ettikleri huzura kavuşur.”

7 Ekim’de Filistinli direniş örgütü Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir operasyon başlattıklarını açıklamış ve sonrasında bölgede tansiyon yükselmişti. İsrail’inde orantısız karşılık vermesiyle yüzlerce asker ve sivil hayatını kaybederken savaş 4. gününde de devam ediyor.