Ahlak ve vicdan bunun neresinde?

Ahlak ve vicdan bunun neresinde?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Kayseri’de (Hayır diyenler şeytandır) diye paylaşım yapan okul müdürüne kimse bir şey demiyor, ancak (Biz cumhuriyeti böyle kurduk) diyen CHP Talas Gençlik Kolları başkanımız polis tarafından gözaltına alınıyor” dedi. Arık, İŞKUR aracılığıyla belediyelere alınacak olan geçici işçi alımlarında belediyeler arasında adaletsizliklerin olduğunu savunarak, “Bu durumu İŞKUR Kayseri İl Müdürü’ne ilettim, Müdür, bana emir böyle geldi diyor. Sana bu emri kim verdi?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, partisinin Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri İl Başkanı Çetin Arık, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Açıklamasında, “Her yerde olduğu gibi Kayseri’de de bir zulüm ve baskı var. Böyle bir çalışıyoruz” ifadelerini kullanan Arık, İŞKUR üzerinden yapılan geçici işçi alımlarında adaletsizliklerin olduğunu savunarak, bu duruma tepki gösterdi.

“BUNUN VİCDAN NERESİNDE, AHLAK NERESİNDE?”

Arık, “İŞKUR üzerinden geçici işçi alımlarına başlandı. 4 tane muhalif Kayseri’de belediye var. Bu belediyelere 10’ar kişi verilmiş, Akkışla’nın 6 bin nüfusu var buraya, 60 kişi vermişler, Pınarbaşı’nın 23 bin 658 nüfusu var Pınarbaşı’ya 10 kişi vermişler. İŞKUR müdürünü aradım ve dedim burası babanın çiftçiliği mi? Sen devletin memuruysan, devletin müdürüysen neden adaletsiz davranıyorsun? Niçin Develi’ye 80, Bünyan’a 60, İncesu’ya 50 kişi, Tomarza’ya 70, Yeşihisar’a 70, Hacılar’a 40 ama Sarız, Özvatan, Pınarbaşı ve Sarıoğlan’a 10’ar kişi vermişsiniz. Yani AKP’li olmayan belediyelere adaletsizlik yapılmış. Bunun yanında kendi belediyelerinin olduğu yerlerdeki belediyelere de demişler ki alın bu kadroyu siz kullanın. Muhalefet belediyelerine ise kardeşim bunu sen kullanmayacaksın, Kaymakamlıklar’da kullandıracağız. Bunun vicdan neresinde, ahlak neresinde? Bunu neyle izah edebiliyorsunuz? Hangi gerekçeyle bunu yapıyorsunuz?” diye sordu.

“AKP İLÇE BAŞKANLIKLARININ ÖNÜNDE KUYRUKLAR VAR”

İlçelerde AK Parti ilçe başkanlıklarının önünde bu nedenle kuyrukların olduğunu ve vatandaşların elerlide dosyalarla beklediklerini öne süren Arık, “İnsanların elinde dosyalar var, bizi işe alır mısınız diyorlar. Bunlar kimleri alıyorlar, bunlar gerçekten işsizi, garip fukarayı mı alıyorlar? Hayır kendi yakınlarını, yandaşlarını alıyorlar. İŞKUR Müdürü’nün söylediği, ‘bana emir böyle geldi’ diyor. Sana bu emri kim veriyor, kimden emir geliyor?” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİ BİZ BÖYLE KURDUK AFİŞİ NEDENİYLE CHP’Lİ GENÇ İFADEYE ÇAĞRILIYOR”

CHP Talas Gençlik Kolları üyesinin de “Cumhuriyeti biz böyle kurduk” afişi nedeniyle polis tarafından ifadeye çağrıldığını anlatan CHP Milletvekili Çetin Arık, “Talas Gençlik kolları başkanımızı ifadeye çağırdılar, gerekçeleri Cumhuriyeti biz böyle kazandık afiş için. Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ifadeye çağrıldı. Bu afişi herhangi bir yere asmamışlar ama Bekir kardeşimi ifadeye çağırdılar. Neden ifadeye çağırdılar Cumhuriyet’i böyle kazandık, afişini neden elinde bulunduruyorsun. Sonra bir afiş daha var, üzerinde andımız geri geldi mi, Türk Milleti geri geldi mi, o halde başkanlığa hayır. Bu afiş için de gençlik kolları başkanımız ifadeye çağrılıyor” şeklinde konuştu.

“OKUL MÜDÜRÜNE NEDEN İŞLEM YAPILMADI?”

Kayseri’de bir okul müdürünün hayır diyen vatandaşlara yönelik sosyal medya hesabından hakaret ettiğini ifade eden ve bu yöndeki paylaşımların yer aldığı kağıt çıktıları gösteren CHP Milletvekili Çetin Arık, şunları söyledi: “Okul Müdürü Abdullah Yüksel, Hayriye Dabanoğlu Okul Müdürü. Logosu evet, buna dünde razıyım ama Facebook sayfasından paylaşımına bakın. Bakın diyor ki, ‘hayır verecekler şeytan’ diyor. Benim gençlik kolları başkanım Cumhuriyeti böyle kazandık diye ifadeye çağrılıyor, ‘hayır verenler şeytandır’ diyen okul müdürü ifadeye çağrılmıyor. Türkiye’de 80 milyon 1 kişiden büyük. Evet dersen 1 kişi, hayır dersen 80 milyon kazanır. Ben Milli Eğitim Müdürünü aradım, Müdür, çağırdım, konuştum bir daha böyle bir şey yapmayacak diye gönderdim. Bu konuda suç duyurusunda da bulunacağız” Haber/Foto: Cafer ZENGİN