AGÜ'de akademik kariyer imkanı: Başvurular başladı

Abdullah Gül Üniversitesi, mühendislik ve sosyal bilimler bölümlerine doçent ve öğretim üyesi alacak. Detaylar haber bülteninde.

AGÜ'de akademik kariyer imkanı: Başvurular başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Abdullah Gül Üniversitesi çeşitli mühendislik ve sosyal bilimler bölümlerine doçent ve öğretim üyesi alımı için ilan yayımladı. 

Eğitim dili İngilizce olan üniversite; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartlar ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversite Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri uyarınca öğretim üyesi alacak.

AGÜ'de akademik kariyer imkanı: Başvurular başladı

Başvuracak adayların Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince yabancı dil asgari koşullarını sağladığına dair belgeleri de sunmaları gerekiyor.

İlan kapsamında Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mekanik Anabilim Dalı’na bir doçent alınacak olup, adayların İnşaat Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans, doktora derecelerine ve doçentlik unvanına sahip olmaları bekleniyor. Ayrıca akışkan-yapı etkileşimi alanında uluslararası yayınlar yapmış olmaları ve belirlenen yayın puanını sağlamaları gerekiyor.

AGÜ'de akademik kariyer imkanı: Başvurular başladı

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde ise Psikoloji ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerine doktor öğretim üyesi kadroları açıldı. Psikoloji Bölümü’nde Sosyal Psikoloji alanında doktora yapmış ve uluslararası yayınlar yapmış adaylar aranmaktadır. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ise jeopolitik alanında çalışmaları olan ve proje deneyimine sahip adaylar tercih edilecek.

AGÜ'de akademik kariyer imkanı: Başvurular başladı

Genel Şartlar

1) Başvurular ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde şahsen yapılacak olup, posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.
2) Süresi içerisinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar değerlendirmeye alınmayacak.
3) Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekiyor.
4) Şartları taşımayan veya sonradan şartları taşımadığı tespit edilen adayların ataması yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilecek.
5) Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece bir kadroya başvuru yapabilecek.

İlana ait detaylı bilgi için TIKLAYINIZ