AFAD'dan deprem açıklaması! İşte bölgedeki son durum

Malatya'da yaşanan ve Kayseri başta olmak üzere birçok ilde hissedilen depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), tarafından açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde.

AFAD'dan deprem açıklaması! İşte bölgedeki son durum

Malatya’nın Kale ilçesinde korkutan bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 5.9, derinliği ise 10.07 kilometre olarak geçildi. 

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6, derinliğini ise 6.5 olarak açıkladı. Deprem, Kayseri, Elazığ, Diyarbakır, Tunceli, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman gibi birçok ilden hissedildi. 

Yaşanan depremde büyük bir korku yaşayan vatandaşlar kendini dışarı attı. Endişeli bekleyiş sürerken AFAD’dan depremin ardından açıklama geldi. 
AFAD, saha taramalarında can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. Açıklamada, “Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi…” denildi.