Adını sadece Kayseri'de duyabileceğiniz bir yemek

Lezzeti damaklardan silinmeyecek, hastayı ayağa kaldıran Kayseri'nin eşsiz lezzeti Pöç Kebabını hiç denediniz mi? Denemediyseniz bu tarif sizler için. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Adını sadece Kayseri'de duyabileceğiniz bir yemek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pastırma ve sucuğun başkenti Kayseri’de bütün lezzetler damakları şenlendiriyor. Bunlardan birisi olan Pöç, Kayseri’nin az bilinen ancak lezzetiyle baş döndüren eşsiz lezzetlerinden. Kayseri’de dananın kuyruğunu koparan lezzet olarak tabir ediliyor.  Özellikle kış aylarında, Erciyes Dağı’na kayak için gelen yerli yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu yemek sabah, öğlen, akşam yani günün her öğünü tüketilebiliyor. Lezzet ve şifa deposu olan Kayseri’nin meşhur lezzeti Pöç Kebabını hiç evde denediniz mi? İşte detaylar. 

Malzemeler:
1,5 kilogram dana pöç
3 adet küçük soğan 
4-5 diş sarımsak
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Tarifinizi yapmaya dana pöçü parlayarak başlayın. Pöçleri kıkırdaklı kısımlarından doğrayıp yıkayalım. Güvecimizi güzelce yağlayalım. Ardından soğanlarımızı çok ince olmayacak şekilde doğrayıp güvecimizin altına dizelim. Daha sonra soğanlarımızın üzerine pöçlerimizi yerleştirelim. Pöçlerin üzerine doğradığımızın soğanları ya da evinizde varsa arpacık soğanları ve sarımsakları koyalım. En üste tuz ve karabiberini de ekleyelim. Son olarak suyunu koyup güvecimizin ağzını kapalım ve ocağa yerleştirelim. Kısık ateşte 3-4 saat pişirelim. 

Yumuşacık ve lezzetli pöç kebabını yanında domates, soğan, biber ve yanında pilavla da servis edebilirsiniz. 

Öte yandan restoranlarda daha çok yapılan bu lezzete soğan, sarımsak, yağ ya da herhangi bir baharat katılmıyor. Et sadece kendi suyu ile uzun süre pişirilerek öyle ikram ediliyor. 
Tarifi bizden yapması sizden. Afiyet olsun.

PÖÇ NEDİR?
Dana kuyruğu anlamına gelen pöç, dana kuyruk sokumu kemiğidir. Sakatat olarak algılansa da aslında sakatat değildir. Dünyanın ve ülkemizin birçok yerinde farklı isimlerde ve farklı şekillerde pişirilen pöç şifalı bir et çeşidi olarak bilinir. Pöç suyundan şifa deposu çorbalar yapılsa da Kayseri’de en çok tercih edilen pöç kebabıdır.

DANA PÖÇÜN FAYDALARI
- İçerdiği yüksek miktarda kalsiyum sayesinde çocuk gelişimi için oldukça faydalıdır.
- Özellikle 40'lı yaşlarda ortaya çıkan diz ağrıları gibi sorunlarda içerdiği faydalı maddeler sayesinde çok faydalıdır.
- Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kırık, çıkık gibi hastalıklarda düzenli olarak tüketildiğinde iyileşme sürecine katkıda bulunur.
- Hafızayı ve kasları güçlendirmeye çok faydalıdır.
- Kan şekerini koruyucu ve demir vitaminini dengeleyicidir.
- Kalp damar hastalıklarına karşı korur.