Adana'da yaşanan depremin Sarız fayı ile ilgisi var mı?

Kayseri'nin komşu illerinden olan Adana'da gece saatlerinde deprem meydana geldi. Yaşanan depremin ardından Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Adana'da yaşanan depremin Sarız fayı ile ilgisi var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem ülkesi olan Türkiye’de sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 6 Şubat depreminin ardından etkilenen illerden olan Adana ve Kayseri’de de zaman zaman depremler meydana geliyor. Kahramanmaraş depreminin etkisi halen sürerken yaşanan bu sarsıntılar, ‘daha büyüğü olur mu?’ sorusunu akıllara getiriyor. Bu çerçevede de uzmanların açıklamaları yakından takip ediliyor. 

Son olarak Adana’da gece saatlerinde 3,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Tufanbeyli merkezüssü olan depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı. Depremin ardından Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Adana'da yaşanan depremin Sarız fayı ile ilgisi var mı?

Adana'da yaşanan depremin, Kayseri'nin sürpriz fayı olarak adlandırılan 'Sarız Fayı' ile bir ilgisi varmı? 

Evsen açıklamasında, “Adana-Tufanbeyli-İğdebel'de saat 21.53 sularında Sarız Fayı’nın güneyinde fay tanımsız bölgede 7 km derinlikte 3.5 ML büyüklüğünde deprem olmuştur. Büyük bir deprem habercisi olmayıp panik yapmaya gerek yoktur. Geçmiş olsun.” dedi.

Diğer yandan yine aynı bölgede bugün saat 13.04’de 3,8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı.