Açlık grevlerinin 100'üncü gününde gökyüzüne 100 balon bıraktı

Açlık grevlerinin 100'üncü  gününde gökyüzüne 100 balon bıraktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de toplanan Eğitim-Sen üyeleri, Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) görevlerine son verilen akademisyen Nuriye Gülmen ve ilkokul öğretmeni Semih Özakça'nın başlattıkları açlık grevinde 100'üncü gününe girmesiyle nedeniyle, destek açıklaması yaptı. Sendika üyeleri gökyüzüne 100 balon bıraktı.

Gözaltına alınıp tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açlık grevlerinin 100'üncü gününde Kayseri'de destek eylemi düzenlendi. Eğitim Sen üyeleri, Sivas Caddesi'nde bir araya geldi. Sendika üyeleri adına basın açıklamasını yapan Eğitim- Sen Şube Sekreteri Zeynep Vural, "Haklı meşru açlık grevlerinin 75'inci gününde gözaltına alınan sendikamız Eğitim Sen üyeleri Semih Özakça ve Nuriye Gülmen önleyici tedbir adı altında faşizmin ve örgütlü kötülüğün en katışıksız halinin bir uygulaması olarak tutuklanmışlardır. Tutuklanma gerekçeleri hukuki izahat olmayıp açıkça siyasal iktidarın polis devletinin bir talimatı sonucu olduğunu açıklar niteliktedir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevlerinin 100'üncü  gününde gökyüzüne 100 balon bıraktı.