'Acımasız katliamlar sürüyor'

erat Kandili dolayısıyla Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Sema Karaoğlu, bir mesajı yayınladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

'Acımasız katliamlar sürüyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karaoğlu, dünyada yaşanan savaşlara, açlıklara ve sömürülere dikkat çekti. Karaoğlu, "Dünya'da maalesef herkesin gözü önünde katliamlar yaşanıyor. Herkes kendine göre bir gerekçe bularak insanları katlediyor ve katliam için yer arıyor. Ukrayna-Rusya, Filistin-İsrail arasında yaşananlar tüm insanlığın önünde gerçekleşiyor. İnsanların yaşam hakları ellerinden alınıyor. Biz kadınlar ve çocuklarımız savaşın en mağdurlarıyız, savaş değil barış istiyoruz. Hak mücadelesi haklı/haksız gerekçelerle bir savaşa dönüşebilir ama savaşın da bir hukuku olduğunu unutanlar var. Acımasız katliamlar sürüyor. Hastaneler vuruluyor, okullar bombalanıyor, sığınmacı kamplarına ateş ediliyor ve insanlar temel gıdalardan mahrum bırakılıyor. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, hangi ırka yönelik saldırı olursa olsun, katliam katliamdır. Buna sessiz kalmak da insanlığı kaybetmektir. Kadınlar olarak insanların hangi gerekçe ile olursa olsun öldürülmesine karşıyız, müzakereler ile barıştan yanayız." dedi.

Dr. Karaoğlu, "Berat kandili dolayısıyla dualarımızda savaşların, çatışmaların, her türlü ötekileştirmenin ve zulümlerin bitmesi ve şiddetlerin sona ermesi olacak. Bu duygu ve düşüncelerle bu gecede yapılacak ibadetlerin ve duaların kabul olmasını ve başta Türk Milleti olmak üzere bütün insanlığa barış, adalet ve huzur getirmesini diliyorum. Vatan toprakları için can vermiş şehitlerimize rahmet,  yakınlarına başsağlığı, gazilerimize şükranlarımızı iletiyorum. Kandilimiz mübarek olsun " şeklinde sözlerini bitirdi.