Açılışına Bakan Özhaseki katıldı

Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi ile Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlık Hayat Merkezi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile düzenlenen törenle açıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Açılışına Bakan Özhaseki katıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle hayata geçirilen Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi ile Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi düzenlenen ortak törenle açıldı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Sayın Bayar Özsoy; Büyükşehir Belediye Bakanı Memduh Büyükkılıç, kent protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan hayırsever işadamı Murat Kantarcı, bilim merkezini üç yıl sağlık ocağını ise iki yılda tamamladıklarını belirtti. 60 yıllık sanayici olduğunu belirten Kantarcı, “Sadece insanların çalışarak belirli bir konuda değer katması yeterli değil. Bunun dışında mutlaka sosyal amaçlı da şehrimize, ülkemize katkı sağlamamız gerekiyordu. Biz bunları yapabildik” diye konuştu. 

Açılışına Bakan Özhaseki katıldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da konumu itibariyle bilim merkezine yakışan bir tesisin açılışını yaptıklarını belirterek, yer tespiti konusunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etti.  Kayseri’de 4 bilim merkezinin hayata geçtiğini belirten Büyükkılıç, “Ben her şeyden önce gerçekten bilimin değerini bilen, şehrimize en büyük katkıyı sağlayacak olan bu eserimi ortaya gelmesinde emeği geçen dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Ak Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ise konuşmasında, “Bir tarafında üreten şehir Kayseri. Dünyaya ihraç eden, dünyanın tanıdığı markaları üreten bir şehir. Ama diğer taraftan da o kazancını, şehrini geri döndüren, şehrini hayırla, yaptığı eserlerle geri döndüren bu şehir. Doğrusu böyle bir milletvekili olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. 
“Özellikle yapılan bilim merkezleri, okulların karşılığını Kayserili eğitimciler ve Kayserili öğrenciler veriyorlar. Şöyle ki ilk yüzde Kayseri'nin bu sene on altı tane öğrencisi var” diyen Vali Gökmen Çiçek de Kayseri’nin eğitim konusunda Türkiye’de ilk 5’i zorladığını ifade etti. 

Açılışına Bakan Özhaseki katıldı
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise konuşmasında, “Yıllardır da bizler hükümet olarak eğitim noktasında çok ciddi bir emeğimiz var. 2002-2003 yıllarında düşünüyorum 10 milyar civarında bütçe varken 2022 yılında 275 milyar civarında bir bütçeyle geliyor. Ve ye 150 milyarın üzerinde de yatırım yapıldı. Yapılan eğitim tesisleri, okullardaki yapılan bu tür iyileştirmeler de hala devam etmeye, sürdürmeye devam ediyoruz. İnşallah biz bundan sonra da eğitim alanında yatırım yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 
Süheyla Kantarcı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nde bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na video konferansla bağlanılarak, iki tesisis açılışı yapılan dualarla gerçekleştirildi.