Açıldığında Erciyes yolunun alternatifi olacak

2 yıldan bitmesi planlanan yol tamamlandığında Hacılar, Develi ilçelerine büyük katkı sağlayacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Açıldığında Erciyes yolunun alternatifi olacak

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan Olay Türk TV’de yayınlanan Sansürsüz programının konuğu oldu. İlçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Özdoğan Erciyes yolunun alternatifi olacak olan Develi yolu üzerindeki Hacılar sapağından başlayan 30 metre genişliğindeki yeni yapılan yolun ilçeye ve Kayseri’ye neler katacağını açıkladı.

Açıldığında Erciyes yolunun alternatifi olacak

Olay Türk TV’de yayınlanan Sansürsüz programına bu hafta konuğu Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan oldu. Gazeteci Osman Çiftçi ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Özdoğan 2023 yılında Hacılar İlçesine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Açıldığında Erciyes yolunun alternatifi olacak

2021 yılında 230 Milyon TL'ye ihalesi yapılan ve 2025 yılı gibi bitmesi planlanan 30 metre genişliğindeki Erciyes yolundaki Hacılar sapağından başlayıp ilçeden geçecek olan yok hakkında Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan şunları söyledi; “Bu yol bizim mezarlık kavşağından başlayıp yüksek irtifa merkezine çıkan yolumuzdur. Otuz metre genişliğinde sekiz kilometre uzunluğunda bir yol. Burası Tekir yoluyla birleşir. Takdir edersin ki burada çalışılan süre dört ay, beş ay, duruma göre fark ettiği için de çalışmalar bu şekilleniyor ama kesintiye uğramadan çalışma devam ediyor.
Burasına birçok önem veriyoruz. Hem ilçemizin hem Develi'mizin Kayseri'yle olan bağlantısı, bir taraftan da havaalanından ilçemize oradan da Erciyes'in gerek Hacılar kapıya gerek Tekirkapı'ya gerek diğer taraftaki Develi kapıya rahatça ve seri olarak ulaşacağı bir alandan bahsediyoruz. Öbür taraftan da Develi'den gelen trafik yoğunluğunun Organize Sanayi Bölgemize, terminalimizle, şehrin batısında, şehir hastanesiyle ambar bölgesine ulaşım sağlanacak.
Develi istikametinden Hisarcık üzerinden Kartal Kavşağı'na ve Esenyurt'a gelmeden insanlar yukarıdan itibaren Hacılar sapağından ayrılıp hem zamandan hem yakıttan tasarruf sağlayacaklar. Trafik yoğunluğunu bizim ilçemiz açısından bakıldığı zaman da esnafımıza çok ciddi bir katkı sağlayacak” dedi.

Öteyandan yolun faaliyete geçmesiyle Erciyes - Hacılar arasındaki yolda meydana gelen trafik kazalarının da azalacağı tahmin ediliyor.

Açıldığında Erciyes yolunun alternatifi olacak