Acıları zamanla geçmedi ama davası zaman aşımıyla düştü!
Kayseri'de diş tedavisi için gittiği hastanede dert sahibi olan Ahmet Özkan isimli vatandaşın acıları zamanla geçmedi ama davası zaman aşımıyla düştü. Karara tepki gösteren Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, 'Verilen karar mahşeri vicdanı yaralar' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…
Kayseri’de yaşayan 56 yaşındaki Ahmet Özkan isimli vatandaş, 2018 yılında diş ağrısı nedeniyle Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne gitti. Dişi çekilen ve çekilen dişinin yerine implant yapılan Ahmet Özkan’ın şikayetleri geçmek bilmedi. Hastaneyi yol eden Ahmet Özkan tam 5 doktor değiştirdi. Bu arada sağlam dişi implanta baskı yaptığı ve ağrıya sebep olduğu gerekçesiyle çekildi. Sonunda 5’inci doktor, ağrıların sebebinin yapılan implantın sinirlere baskı yaptığını belirterek, tedavi için Özkan’ı Erciyes Üniversitesi’ne yönlendirdi. Burada tedavisi yapılan Özkan’a ağılarının azalacağı ancak ömür boyu bu ağrıları çekeceğinin söylendi. Hayatı kabusa dönen Özkan, bunun üzerine işlemi gerçekleştiren doktorlar hakkında Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.
Acıları bir türlü dinmeyen Özkan’ın şikayetini değerlendiren İl Sağlık Müdürlüğü, dosyanın zaman aşımına uğradığı ve soruşturmaya yer olmadığı kararını verdi. Yaşananlar üzerine Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, karara tepki göstererek, İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Verilen kararın vicdanları zedeleyeceğini dile getirdi. Şahin, ‘2018 yılında başlayan tedavinin yanlış olduğu 2023 yılında aynı Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı bir birimde tespit ediliyor. 5 sene sonra ‘yanlış yapmışız’ deniliyor. Ancak bu yanlış o insanın hayatını ızdıraba çeviren bir yanlış. Sonra soruşturma için şikayet dilekçesi veriliyor. Çünkü vatandaş gece-gündüz ağrı, sızı ve uyuşuklukla mücadele ediyor. Bu durum ölene kadar da çekeceğin bir durum. Olayı tıp fakültesinde çözülmesi ayrı bir durum. Tıp fakültesi çözmüş ve ‘ölene kadar bu sizinle devam edecek’ demiş. Bu konu orada nasıl çözüldü. Resmi mi? Gayri resmi mi? O konuda muamma. Olay geçen sene fark edilince bir şikayet dilekçesi veriliyor. Geçen yıl 8’inci ayın 17’sinde verilen dilekçeye bu senenin 2’inci ayında cevap veriliyor. Yani 5 ay sonra cevap veriliyor. Aslında cevap verilmiyor da nasıl kapatacaklarını 5 ay boyunca düşünmüşler ve hukukçularında yardımıyla bunun yolunu bulmuşlar. Buldukları çözüm şu ki; bu işlem 2018 yılında yapıldığı için ve 2 yıllıkta zaman aşımı olduğundan reddedilmiş. ‘Soruşturma yapılamaz’ denmiş. Adamın ağrısı, sızısı hala devam ediyor. Ölene kadarda devam edecek konuda 2 yıllık zaman aşımından bahsetmek ayıptır. Bu durum mahşeri vicdanı yaralar. Burada zaman aşımı bu olayda değil. Zaman aşımı bu kararı verenlerin vicdanlarındadır. Bunların vicdanlarında zaman aşımı var. Kullanmaya kullanmaya vicdan unutulmuş, ‘zaman aşımı’ diyerek olayı kapatabiliyorlar’ dedi.
Konuyu yargıya taşıyacaklarını ve kararın hukuktan döneceğini ifade eden Şahin, ‘Artık öyle her dediğinize inanacak bir toplum değiliz. STK’ların ve halkın sorgulaması değişti artık. Bir şey yazdınız ve olay bitti gibi şeyler yok artık. Bu durum mantıksız. Bu tamamen vicdanları karartan bir durum. Dolayısıyla biz bunu kabul etmiyoruz. Bu olay burada bitmez. Yargıya gideceğiz. Yargıdan o tokatı attıracağız. Bu insanın acısı devam ettiği sürece bu doktorların soruşturmayı görmesi lazım. Bu doktorlar soruşturulacak. ‘Hata olmuş, kusura bakmayın’ diye bir şey yok. Zaten ‘kusura bakmayın’ da denilmiyor. ‘Zaman aşımı’ deniliyor.’ şeklinde konuştu.