ABD'li Senatörün sert açıklamalarına Kayserili eski vekilden destek

AK Parti eski Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, ABD'li Senatör Bernie Sanders destek verdi. Detaylar Kayseri Olay'da...

ABD'li Senatörün sert açıklamalarına Kayserili eski vekilden destek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

ABD Vermont Senatörü Bernie Sanders'in açıklamalarına AK Parti eski Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'dan destek geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne yaptığı konuşmayı ABD Vermont Senatörü Bernie Sanders, sert bir şekilde eleştirdi.

Sanders, 'O bir yalancıdır'

Sanders, Netanyahu'yu "yalancı" ve "savaş suçlusu" olarak nitelendirerek, İsrail'in insani yardımları engelleyerek on binlerce çocuğun açlık çekmesine neden olduğunu vurguladı. "O bir yalancıdır' diyen Sanders sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Netanyahu yalnızca bir savaş suçlusu değil. O bir yalancıdır. Tüm insani yardım kuruluşları aynı fikirde: Aşırı hükümet yardımları engellemeye devam ettiği için on binlerce çocuk açlıkla karşı karşıya. İsrailliler onun görevden alınmasını istiyor. Bu yüzden kampanya yapmak için Kongre'ye geldi."

ABD'li Senatörün sert açıklamalarına Kayserili eski vekilden destek

Bakır, 'Bu soykırım değilse nedir?'

ABD Vermont Senatörü Bernie Sanders'in açıklamalara destek veren AK Parti eski Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Bernie Sanders'ın cesur bir duruş sergilediğini belirterek, "Sayın Bernie Sanders'ı sözlerinden dolayı takdir ediyorum. Günümüz şartlarında ABD'de Gazze'de masum çocukların ölümünden sorumlu olanları eleştirmek büyük bir cesaret gerektirmektedir. Nasıl bir devlet bebeklere ve çocuklara savaş açar? Bu soykırım değilse nedir?" dedi.