6 yıl oldu, ama Kayseri'de o proje hala bitirilemedi! Peki neden?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi  aradan geçen yıllara rağmen bir türlü bitirilemedi. İYİ Partili Kazım Yücel, eski Başkan Çelik dönemine atıfta bulunarak, 'Keşke o günlerde de bugün ki gibi yapılsaydı. Çünkü 6 yıl geçti proje bitirilemedi ve Kayseri kaybetti' diye konuştu ve Büyükkılıç'ın girişimlerini takdir etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
6 yıl oldu, ama Kayseri'de o proje hala bitirilemedi! Peki neden?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-   İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, konuyla ilgili olarak, “Kayseri kaybediyor” diye konuştu. Bu konuda milletvekillerine de çağrıda bulunan Yücel, çevre illerin hayvancılıkta da Kayseri’yi yatırım ve teşviklerle geçtiğini belirterek, “Milletvekillerimiz de harekete geçse, Bakanlıkları aşındırsa bu konu topyekün faaliyete geçse” dedi.  


Diğer yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer de bölgedeki arsa fiyat indirimlerine dikkat çekerek, “35 artık KDV’den alanların durumu ne olacak?” diye sordu. 
4 BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLACAK, KAYSERİ’YE 800 MİLYON SICAK PARA GİRECEK
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesinin 1 milyar liralık yatırımla tamamlandığında en az 4 bin kişiye doğrudan iş kapısı imkânı açılacağını, her yıl kent ekonomisine 800 milyon lira sıcak paranın gireceğini belirtiyor. 
YILLARDIR GÜNDEMDE AMA BİR TÜRLÜ BİTİRİLEMİYOR!
Ancak bu proje yaklaşık 6 yıldır kent gündeminde olmasına rağmen bir türlü bitirilemiyor. Arsa fiyatlarının pahalılığı ile proje ilk günlerde çokça tartışıldı. Bunun yanında hayvancılıkla uğraşmayan kişilerinde bölgede arsa aldığı ve bu nedenle de projenin amacına uygun yürütülemediği de öne sürüldü.
22 KİŞİNİN DURUMU NE OLACAK?
Diğer yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer de arsa fiyatlarında metrekare fiyatının düşürülmesinin ardından daha önce yüksek bedelle alan vatandaşların durumunu sordu. Belediye yetkilileri de bölgede 385 adet arazinin vatandaşa tahsisi yapıldığını açıkladı. 35 artık KDV’den arsa alanların sayısının 22 olduğu da ifade edilirken, bu kişilerin peşin para verip, tapularını aldıkları için indirimden faydalanamayacakları dile getirildi. Bu 22 kişi dışında kalanların yani taksitle arsa alanlar ise 25 artı KDV şeklindeki indirimden faydalanabilecek. 
İşte aradan geçen yılların ardından konu yeni yılın ilk Meclis toplantısında imar değişikliği talebi üzerine yeniden gündeme geldi. 


İYİ Partili Kazım Yücel, "Bugün yapılanlar keşke o dönemde yapılsaydı. Kayseri kaybetti" dedi ve eski Başkan Çelik dönemine gönderme yaptı.