'50 Milyonluk müjde' açıklaması!

Develi 2. Merhale Sulama Projesi için 2022 yılı yatırım programına 50 Milyon TL ödenek ayrıldığı belirtildi.

'50 Milyonluk müjde' açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy,  Develi 2. Merhale Sulama Projesi için 2022 yılı yatırım programına 50 Milyon TL ödenek ayrıldığını “müjde” diyerek duyurdu. Ersoy, “13.11.2019 tarihli Tarım ve Orman Bakanlığı Bütçe Görüşmeleri kapsamında komisyon konuşmamda, 15.04.2021 tarihli Genel Kurul konuşmamda, 03.05.2021 tarihli TBMM Başkanlığına sunduğum meclis araştırma önergemde ve Sayın Bakanımızla görüşmelerimizde yüz yüze birçok kez talepte bulunduğum Develi 2. Merhale Sulama Projesi için 2022 yılı yatırım programına 50 Milyon TL ödenek ayrılmıştır. Ödeneğin daha da artırılması için gayret ve temaslarım devam edecektir. Kayserimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.  

57'NCİ HÜKÜMET DÖNEMİNDE BAŞLADI...
MHP'li Ersoy’un açıklamasında, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin 57. Hükümet zamanında başlattığı ve en önemli 30 proje içerisine aldırdığı Develi İkinci Merhale Sulaması Projesi” ifadelerini kullanması da dikkat çekti. 

ÖZHASEKİ'DE GEÇEN YIL 41 MİLYON TL MÜJDESİ VERMİŞTİ!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de geçtiğimiz yıl Ocak ayında yaptığı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile görüşmelerimiz neticesinde Develi 2. Merhale Sol Sahil Sulama (Yeşilhisar Ovası Kapalı Sulama) Sistemi’nin ödeneği 41 milyon TL olarak belirlendi. Değerli Bakanımıza şehrimize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz." demişti. 

İLK PROJE PLANLAMA RAPORU 1970 YILINDA ONAYLANMIŞ
Özhaseki, “Kayseri'de Zamantı Irmağı'nın suyunu derivasyon tüneliyle Develi, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçelerini içine alan ovaya taşıyacak Develi 2. Merhale Projesi, 57 bin hektar alanda sulu tarım olanağı sağlayarak, ekonomiye yıllık 69,6 milyon lira katkıda bulunacak. DSİ 12. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilk proje planlama raporu 1970 yılında onaylanan ve iki merhaleye ayrılan projenin ilk merhalesi, 1987 yılında tamamlanarak, 18 bin 416 hektar alan sulu tarıma açılmıştı” dedi.