5 Haziran'da seçim var: Bu kez seçilenler seçecek!

Türkiye Belediyeler Birliği seçimleri 5 Haziran 2024 günü saat 13:00'de TBB Genel Merkezi'nde yapılacak. Kayseri'den 14 üyenin oy kullanacağı TBB seçimlerinin AK Parti ile CHP arasında geçmesi bekleniyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

5 Haziran'da seçim var: Bu kez seçilenler seçecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yönetiminde, sadece AK Parti ve MHP’li belediye başkanları bulunan Türkiye Belediyeler Birliği 5 Haziran 2024 Çarşamba günü sandık başına giderek yeni başkan ve encümen üyelerini belirleyecek.

5 Haziran'da seçim var: Bu kez seçilenler seçecek!

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın doğal üye olduğu TBB Meclisi Üyeliği için 20 Mayıs 2024’te yapılan seçimlerde; Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, İncesu Meclis Üyesi Hulusi Çavdar ve Yeşilhisar Meclis Üyesi Burhanettin Bolat asıl üye olarak seçilmişlerdi. CHP’li ve bazı İyi Partililerin AK Parti ve MHP dışındaki isimlere yer verilmemesine tepki göstererek, oy kullanmadan salonu terk ettiği seçimlerde seçilen 10 üyenin yanı sıra doğal üye olan 4 başkan 5 Haziran’da oy kullanarak yeni yönetimi belirleyecekler. 

5 Haziran'da seçim var: Bu kez seçilenler seçecek!
TBB seçimlerinin 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde; büyükşehir belediyelerinden 14, il belediyelerinden 21’ni kazanan CHP ile büyükşehir belediyelerinden 12, il belediyelerinden 12’sini kazanan AK Parti arasında geçmesi beklenirken, TBB’nin yeni başkanı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi ön plana çıkıyor.