5 büyüklüğündeki depremin ardından peş peşe açıklama

Adana'da meydana gelen ve Kayseri'den de hissedilen 5 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalar peş peşe geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

5 büyüklüğündeki depremin ardından peş peşe açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adana’nın Kozan ilçesinde saat 20.07’de 5 büyüklüğündeki bir deprem meydana geldi. 20,13 kilometre derinlikte meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlar panikle sokaklara çıkarken, deprem Adana'nın komşu illerinden olan Kayseri'den de hissedildi. 

Depremin ardından Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kozan ilçemiz merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş olup, an itibarı ile tespit edilen olumsuz bir durum yoktur. Geçmiş olsun Kozan, Allah beterinden korusun" dedi.

Bir açıklama da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Bakan Yerlikaya, "Adana’nın’ın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.