4.4 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanından açıklama

6 Şubat'ta yaşanan korkunç felaketten en çok etkilenen iller arasında yer alan Malatya sabah saatlerinde bir kez daha sarsıldı. Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

4.4 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanından açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde korkunç bir felaketle uyandı. Merkezüssü Kahramanmaraş olan sabaha karşı ve öğle saatlerinde yaşanan iki deprem 11 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, onlarca binanın, iş yerinin yıkıldığı depremin psikolojisi hala tam anlamıyla atlatılamazken, Türkiye sallanmaya devam ediyor. Son olarak Malarya’nın Yeşilyurt ilçesinde sabah saatlerinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin derinliği 10,08 kilometre olarak ölçülürken, Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.8 kilometre olarak kayıtlara geçti. 

4.4 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanından açıklama

Depremin ardından Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen’den açıklama geldi. Evsen, depremin artçı olduğunu söylerken, “Aşağıköy Yeşilyurt Malatya'da 5 km derinliğinde 4,4 Mw  büyüklüğünde 6 Şubat sonrası artçı deprem olmuştur. Deprem lokasyonu Malatya iline 22 km mesafede, Doğu Anadolu Fayının 13 km kuzeybatısında olmuştur. Geçmiş olsun.” dedi.