36 oy farkla Başkan seçilen Taşyapan'dan açıklama

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde seçimi az bir farkla önce tamamlayan Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkanı Halit Taşyapan, tekrar yapılan oy sayımında darkın 13'ten 36'ya çıktığını belirterek, 'Bizlere bu görevi tekrar layık gören, oy veren, vermeyen tüm hemşehrilerimize şükranlarımı arz ediyorum' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

36 oy farkla Başkan seçilen Taşyapan'dan açıklama

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 31 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimleri kıyasıya rekabete sahne oldu. Seçimde Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda mevcut Başkan Halit Taşyapan ile İYİ Parti adayı Salih Karagöz kıyasıya yarıştı. Seçimi az bir farkla mevcut Başkan Taşyapan kazandı. Taşyapan oyların yüzde 41,90'ını alırken rakibi Karagöz ise yüzde 41,78 oranında oy aldı. 

36 oy farkla Başkan seçilen Taşyapan'dan açıklama

Yeniden Yeşilhisar Belediye Başkanı seçilen Halit Taşyapan, destek veren vermeyen herkese teşekkür etti. Taşyapan, '31 Mart  2024 gecesi tamamlanan seçimlerde itirazlar sonucu tekrar oy sayımı yapılmış ve fark 13’den 36’ya çıkmıştır. Seçimleri Cumhur ittifakı olarak kazanmış bulunmaktayız Sükunet içerisinde geçirdiğimiz seçim sürecimizin ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Bizlere bu görevi tekrar layık gören, oy veren, vermeyen tüm hemşehrilerimize şükranlarımı arz ediyorum' diye konuştu.