310 kişi alınacak!

Jandarma Genel Komutanlığı 310 uzman erbaş akımı yapacak. Kayseri'den de başvuru yapmak isteyen adaylar için ilan yayımlandı. İşte alım yapılacak branşlar ve istenen şartlar…

310 kişi alınacak!

Kayseri’de binlerce genci ilgilendiren hatta bazılarının hayallerini süsleyen ilan yayımlandı. Asker olmak isteyenler için Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 300 lojistik, 10 bando alt branşlarında olmak üzere toplam 310 uzman erbaş alımı yapılacak. İlana başvurular 23 Ekim Çarşamba günü (bugün) itibariyle başlarken, 6 Kasım Çarşamba günü son bulacak. Başvular internet üzerinden yapılacak. 

310 kişi alınacak!

Başvurularda, lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu adayların 2023-2024 yılına ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması şartı aranacak. İlköğretim (ortaokul) mezunu adaylarda ise KPSS puanı aranmayacak. 

310 kişi alınacak!

İlana, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş adaylar başvurabilecek. 

310 kişi alınacak!

Kayseri’de yaşayan gençlerinde yakından takip ettiği ilanın başvurularının başlama ve bitiş saatleri, temini yapılacak uzman erbaş alt branşları, temin şartları ve diğer detaylar https://vatandas.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve https://kamuilan.sbb.gov.tr internet sitelerinde yayımlanacak.