'30 Ağustos zaferi, sadece bir askeri zafer değildir'

Makine Mühendisler Odası Kayseri Başkanı Süleyman Varol, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

'30 Ağustos zaferi, sadece bir askeri zafer değildir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Makine Mühendisler Odası Kayseri Başkanı Süleyman Varol, bir açıklama yaptı. 

Başkan Varol açıklamasında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasının önderliğinde gerçekleşen, işgal altındaki güçsüz topraklardan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bu yolda tarihi bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi’ni 1926 yılından beri Zafer Bayramı olarak kutlamaktayız.
Zaferin ve bağımsızlığımızın simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda emsalsiz bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Türk milletinin maddi ve manevi tüm varlığını ortaya koyduğu benzersiz bir destandır.
Bu zafer, sadece bir askeri zafer değildir. Bu zafer, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinin, vatan sevgisinin ne kadar güçlü olduğunun bir kanıtıdır. İşte bu yüzden, 30 Ağustos Zafer Bayramı, sadece bir zaferin kutlandığı bir gün değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgimizin, milli değerlerimize olan bağlılığımızın da kutlandığı bir gündür.
Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere bu zaferi hediye eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bizlere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.