30 Ağustos coşkusu: Türk Milleti her zaman bağımsız olacaktır!

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşku ile kutladı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türk Milleti'nin 30 Ağustos törenlerinde tüm dünyaya her zaman bağımsız ve hür olacağını haykırdığını ifade etti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

30 Ağustos coşkusu: Türk Milleti her zaman bağımsız olacaktır!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de coşku ile kutlandı. Kayseri’deki ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. 30 Ağustos coşkusu: Türk Milleti her zaman bağımsız olacaktır!
Çelenklerin sunulmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türk Milleti’nin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihinin en karanlık döneminden kurtulduğunu ifade ederek, “ Büyük medeniyetimiz zaferlerle dolu günler geçirdiği gibi kötü günler de geçirdi. Belki de en karanlık olduğu günler, Anadolu’nun işgal altında olduğu günlerdi. Ancak işgal altında olduğu günlerde milletimiz sinesinden çıkardığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından en karanlık günler gün dönümüne dönüştürülerek, büyük bir mücadele verilerek Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunun mührü vuruldu. Dolayısıyla bizim için bu kadar önemli olan zafer bayramı kutlaması, anması her zaman çok coşkulu olmuştur. Kayseri gibi Kurtuluş Savaşında her cepheye asker göndermiş, liseli öğrencilerini cepheden cepheye göndermiş ve Türkiye’nin sigortası olarak anılan; her şeyin bittiği bir anda son dakikada meclisin taşınması düşünülen Kayseri’de, bu topraklarda zafer coşkusunu kutlamak bir başka oluyor. Ben birlik ve beraberlik içinde binlerce yıldır var olan milletimiz bugün yine birlik ve beraberlik içinde yine birbirine sımsıkı sarılarak daha nice binlerce yıl bir arada olacağımızın kanıtıdır bu kutlamalar, simgesidir. İşte hep beraber burada bürokrasi, millet, devlet elle dünyaya haykırıyoruz: Türk Milleti her zaman bağımsız ve hür olacaktır.” 

30 Ağustos coşkusu: Türk Milleti her zaman bağımsız olacaktır!
Vaililik makamında gerçekleşen Tebrikât Kabul Töreni’nin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlere geçildi.

30 Ağustos coşkusu: Türk Milleti her zaman bağımsız olacaktır!Buradaki törenlere Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy; CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.30 Ağustos coşkusu: Türk Milleti her zaman bağımsız olacaktır!Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın vatandaşları selamlamasının ardından başlayan törenlerde günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapılarak, şiirler okundu. Halk oyunu gösteriyle devam eden tören, tören geçişi ile sona erdi. 30 Ağustos coşkusu: Türk Milleti her zaman bağımsız olacaktır!