'3 yaşından 80 yaşına kadar herkes yapabilir!'

Erciyes dağının tanınan işletmecilerinden, kayak eğitmeni Veysel Değirmenci kayak sporu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'3 yaşından 80 yaşına kadar herkes yapabilir!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes dağının tanınan işletmecilerdinden, kayak eğitmeni Veysel Değirmenci kayak sporu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Değirmenci haber merkezimize ulaşarak kayak sporunu 3 yaşından 80 yaşına kadar insanların yapabildiğini vurguladı.

'3 yaşından 80 yaşına kadar herkes yapabilir!'

Değirmenci kayak sporunun insan sağlığına da çok fazla faydasının olduğuna değindi. Değirmenci: "Kayak pistlerinde 3 yaşından 80 yaşına kadar insanlar kayak yapabilirler. Kayak yapmak için çocuk veya yaşlı olmak her hangi bir engel değil. Kayak sporu; keyiflidir, zevklidir, sağlıklıdır. Kayak sporu zor bir spor değildir, kolay öğrenilir. Kayak sporu kişilerin; becerisini, özgüvenini, cesaretini, sosyolojik faaliyetlerini artırır. Kayak yapmanın vücutta bulunan; kaslara, kemiklere ve eklemlere çokça faydası mevcuttur. Kayak sporu ve yüksek rakımlarda bulunmak vücuttaki hücreleri yeniler, kandaki alyuvar miktarını artırır, seratonin hormonunun yükselmesini sağlar, seratonin hormonu artan insan daha mutlu yaşar. Kayak yapan insan eczanesiz ve doktorsuz bir hayat yaşar. Her yaştan her kesimden insanı kayak öğrenmeye ve kayak sporunu yapmaya Erciyes dağına davet ediyorum." dedi.

'3 yaşından 80 yaşına kadar herkes yapabilir!'

Diğer yandan Değirmenci küçük bir çocuğa kayak öğrettiği anları video olarak paylaştı. Video seyreden vatandaşlara, 'Vay be küçücük çocuk kayak yapabiliyor helal olsun' dedirtti.