3 şirketin talep toplaması başladı! 2 gün sürecek

Kayserili borsa yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da 3 şirket halka arz olmak için talep toplamaya başladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

3 şirketin talep toplaması başladı! 2 gün sürecek

Kayserili yatırımcılarında yakından takip ettiği Borsa İstanbul’da 3 yeni şirketin halka arz başvurları bugün başladı. 
“CATES” koduyla Çates Elektrik Üretim A.Ş., “SKYMD” koduyla Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve “BEGYO” koduyla Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 30 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde Borsa İstanbul’da işlem görmek için talep toplama işlemleri başladı.

3 şirketin talep toplaması başladı! 2 gün sürecek

“CATES” koduyla Çates Elektrik Üretim A.Ş., eşit dağıtım yöntemiyle 33.050.000 lot ile halka arz olacak ve Yıldız Pazar’da işlem görecek. Şirketin hisseleri 57.17 TL’den satışa sunulurken Çatalagzı Termik Santrallinin üretim kapasitesi 2.386.000.000 kWh’dır. 2014 yılında şirket Aydem Holding bünyesine dahil olmuştur. Şirket arzdan gelen fonun kulanım yerini izahnamesinin 233. sayfasında belirtiği üzere mali borçluluğun azaltılması ve şirketin mevcut operasyonlarının finansmanında kullanacağını açıkladı.

3 şirketin talep toplaması başladı! 2 gün sürecek

“SKYMD” koduyla Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş., eşit dağıtım yöntemiyle 52.500.000 lot ile halka arz olacaktır. Şirketin hisseleri 7 TL’den satışa sunulurken 1996 yılında kurulan şirketin kurucu ortağı Şekerbank T.A.Ş.’dir. Şirketin halk arzdan gelecek fonu kullanım yeri olarak izahnamesinin 143. sayfasındaki yaptığı açıklama yüzde yüzü işletme sermayesinde kullanılacak.

3 şirketin talep toplaması başladı! 2 gün sürecek

“BEGYO” koduyla Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., eşit dağıtım yöntemiyle 290.000.000 adet lot ile halka arz olacaktır. Şirketin hisseleri 3 TL’den satışa sunulurken Sinpaş Yapı ve Deniz Tekstil ortaklığında kurulan şirket Ege Bölgesinde gayrimenkul sektöründe kurulmuş bir yatırım şirketidir. 2011 yılında faaliyetlerine başlayan şirket Denizli merkezlidir. Şirketin halk arzdan elde edeceği fonu kullanım yerleri izahnamesinin sayfa 201’de belirtiğine göre, yüzde 3 – 4 Aquacity Projesinde yer alan f2 bloğun inşatı, yüzde 5 -10 ilişkili taraflara olan borçların bir bölümün ödenmesi, yüzde 87 – 90 kısa ve uzun vadeli finansal borçların ödenmesin de kullanılacaktır.