'3 harflilere ruhsat vermeyin!' diyen İYİ Parti'den esnaf ve çalışanlara moral paketi önerisi!

İYİ Parti, kapalı iş yerleri ve çalışanları için harekete geçti. Belediye Meclis toplantısında gündeme getirilecek...

'3 harflilere ruhsat vermeyin!' diyen İYİ Parti'den esnaf ve çalışanlara moral paketi önerisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti, kapalı iş yerleri ve çalışanlar için harekete geçti. 
Melikgazi Belediye Grup Başkanvekili Adnan Kenanoğlu, belediye meclis toplantısında gündeme getirecekleri yardım paketi konusunda yaptığı açıklamada, bazı market zincirlerine dikkat çekti. 
Kenanoğlu, “Meclis Toplantısında İYİ Parti Grubu adına 3 harfli ulusal marketlerinin yeni iş yerleri ruhsatlarını dondurulmasına yönelik önerimiz olacak” dedi.

“Kapalı iş yerleri ve çalışanlarına moral paketi” yönünde de talepte bulunacaklarını dile getiren Kenanoğlu, “Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 can kaybının yanı sıra ekonomik olarak da ülkemizde özellikle küçük orta ölçekli perakende sektöründe büyük bir çöküşe meydan vermiştir.Esnafımız yasaklar nedeniyle haftada 5 gün iş yerlerini açabilmekte canlılık olmaması nedeniyle adeta kapalı durumdadır. Türkiye’nin her tarafında şube sayılarını artıran ulusal market zincirleri gıda malzemeleri dışında her türlü ürünü pazarlayarak toplamda 2.3 milyon kayıtlı esnafımızın çalışanlarının ailelerinin istihdamını yok etmektedir. Devletimizin Ticaret Bakanlığının yeni düzenlemeleri yapmalarını Belediyemizin de yeni başvurularda bu 3 harfli marketler zincirlerine yeni ruhsat vermemesi kararını almasını meclisimizden bekliyoruz. 6000 yıllık tarihi olan şehrimizin en büyük özelliği ticarettir ve e-satış, market zincirleri dürüst, güvenirliği ile tanınan Kayseri esnaflarını çaresiz bir duruma itmektedir” diye konuştu.
“DURUM DAHA DA VAHİM…”
“Sağlık nedenleri ile iş yerleri toplamda 9 ay kapalı kalan işletmelerimiz ve çalışanları artık dertlerini kimseye anlatamaz duruma gelmişlerdir” diyen iyi Partili Kenanoğlu, “Bir tarafta borçları diğer taraftan geçim dertleri ile boğuşmakta kimseden bir şey isteyemeyen utanan çekinen insanlarımız mevcuttur. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşlarımızın aldığı meblağ yeterli olmadığı için bu iş kollarında çalışanlara da Melikgazi Belediyesi olarak yardımcı olalım. Part Time  günlük ve sosyal güvencesi olmadan çalışanların durumu daha da vahimdir. Mülkiyeti Belediyemizde olan kapalı işyerleri için meclisimizde aldığımız karar gereği belli bir süre kira almama erteleme gibi uygulama esnafımıza nefes aldırmış ve mutlu etmiştir. Şimdi Sosyal Yardımlaşma bütçemizden aşağıda belirteceğim veya ilgili birim ve oluşacak komisyonun belirleyeceği iş kollarına ve çalışanlarına bir müddet idare ettirebilecek 400 TL’lik moral paketlerinin hazırlanıp teslim edilmesini iyi parti grubu olarak öneriyoruz” dedi.
İYİ PARTİ KİMLERE 400 TL’LİK MORAL PAKETİ ÖNERECEK?
İYİ Partili Adnan Kenanoğlu, moral paketi verilmesini istedikleri sektörleri ve çalışanları şu şekilde sıraladı:
Kıraathane işletmecileri ve çalışanları
Okul Servis işletmecileri ve çalışanları
Kafe işletmeleri ve çalışanları
İnternet ve Oyun salonları çalışanları
Otel işletmeleri çalışanları
Lokanta aşcı komi garson çalışanları 
Hamam işletmeleri ve çalışanları 
Kitap Kırtasiye Okul gereçleri çalışanları
Halı saha spor tesisleri çalışanları
Müzikal işletme çalışanları müzisyenler…