250 ağaç kesilecek, 500 yeni ağaç dikilecek

Kayseri'nin Bünyan İlçesi'nde yol genişletme çalışmaları kapsamında, zemin yapısı nedeniyle taşınamayan 250 çam ağacı kesilecek. Detaylar Kayseri Olay'da...

250 ağaç kesilecek, 500 yeni ağaç dikilecek

Kayseri'nin Bünyan İlçesi'nde, Cezaevi, Lojmanlar ve 2. Etap TOKİ'nin bulunduğu yolda Bünyan Belediyesi tarafından başlatılacak genişletme çalışmaları kapsamında, bölgede 250 çam ağacının kesileceği duyuruldu.

Bünyan Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yol genişletme çalışmaları için bölgede bulunan ağaçların taşınması amacıyla çeşitli yöntemlerin denendiği, ancak zemin yapısının ve ağaç köklerinin kayaların altına büyümesi nedeniyle bu çabaların başarılı olamadığı ifade edildi. Bu durum nedeniyle, mecburiyet sebebiyle 250 çam ağacının kesileceği belirtildi.

Açıklamada, Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin'in talimatları doğrultusunda başlatılacak çalışmaların, vatandaşların ulaşım sorunlarını gidermek ve güvenliği sağlamak amacıyla gerçekleştirileceği vurgulandı. Belediye, kesilen ağaçların yerine Bünyan genelinde iki katı, yani 500 yeni ağaç dikilmeye başlandığını açıkladı.

Belediye, '500 ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz.'

Konuyla ilgili Bünyan Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı: "Cezaevi, Lojmanlar, 2. Etap TOKİ ve yapımı devam eden 3. Etap TOKİ yolu olan Akyol Sokak bölgesinde çok sayıda vatandaşımızın bulunması, gelen talepler, yaşanan sorunlar ve duyulan ihtiyaç nedeniyle Başkanımız Selahattin Metin'in talimatları doğrultusunda başlatılacak olan çalışma nedeniyle yol kenarlarındaki çam ağaçlarının taşınması için tüm yöntem ve çalışmalar denenmiştir. Ancak zeminin kaya olması, ağaç köklerinin kayaların altına büyümesi ve tüm deneme, yöntem ve çalışmalara rağmen taşınamaması nedeniyle kesimleri gerçekleştirilmek zorunda kalınmıştır. 

Yaşanabilecek ulaşım sorunları, kaza ve olumsuz durumların giderilerek vatandaşların ihtiyacının karşılanması için kesim çalışmaları en kısa sürede başlayacaktır. Taşıma işlemi yapılamayan 250 kadar ağacın yerine Bünyan genelinde tam iki katı, 500 ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz. Bünyan halkı ile dikimini gerçekleştirdiğimiz ağaçları paylaşacağız."

250 ağaç kesilecek, 500 yeni ağaç dikilecek