20 gündür 7,5 TL'den satılmaya devam ediyordu! O ilçede de ekmek 9 TL oldu

Ekmeğe yapılan zamlardan sonra bir zam haberi de Tomarza'dan geldi. Tomarza İlçesinde de bugünden itibaren ekmek fiyatlarında zamlı tarife uygulanacak.

20 gündür 7,5 TL'den satılmaya devam ediyordu! O ilçede de ekmek 9 TL oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son günlerde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan maliyetler, Kayseri'de de ulaşım ve ekmek fiyatlarında önemli bir artışa neden oldu. Yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşı zor durumda bırakırken, kentte geçtiğimiz ay ekmek fiyatlarına zam gelmişti. Kayseri'de 200 gramlık ekmeğin fiyatı 7,5 TL'den 9 TL'ye çıkmıştı. Yeni fiyat tarifesi 12 Eylül’den itibaren uygulanmaya başlamıştı.

Ekmeğe gelen zamların ardından gözler Büyükşehir Belediyesi iştiarak şirketlerinden olan Kent Ekmek'e çevrilmişti. Dün itibariyle Kent Ekmek'e de zam geldiği açıklandı. Kent Ekmek'te 5 TL'den satılan 200 gramlık somun ekmek 7 TL'ye çıktı. 

'İlçemizde ekmeğin kaç liradan satılacağını belediyemiz ile birlikte belirleriz'

Diğer yandan 12 Eylül itibariyle 9 TL'den satılması planlanan ekmek, Tomarza ilçesinde 7,5 TL'den satılmaya devam ederken Belediye Başkanı Osman Koç, "Bizim ilçemizde de esnaf odası var ve ilçemizde ekmeğin kaç liradan satılacağını belediyemiz ile birlikte belirleriz. Tomarza Esnaf Odası’nın bir zam kararı yok. Buna rağmen Kayseri’deki karardan hareketle ekmeği 9 TL’den satan marketlerle ilgili zabıtamız tutanak tuttu." ifadelerine yer vemişti. 

20 günlük aranın ardından Tomarza ilçesinde de ekmee zam haberi geldi. Ekmek Tomarza'da da artık 9 TL'ye satılacak.