2 milyona yakın vatandaş merakla bekliyor! Zam olacak mı?

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de en düşük emekli maaşı alan vatandaşların yakından takip ettiği açıklamayı AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptı. Detaylar Kayseri Olay'da...

2 milyona yakın vatandaş merakla bekliyor! Zam olacak mı?

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak SSK ve Bağ-Kur'da en düşük emekli maaşlarının kök aylığına yapılan bir düzenleme olmadığı için 10 bin TL’de kalmıştı. 1.8 milyon kişiyi ilgilendiren "En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?" sorusuna AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler cevap verdi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının en düşük emekli maaşlarına ilişkin çalışma ile ilgili sorularını da cevapladı. Güler, “Bugünlerde bakanlarımızın farklı programları nedeniyle bakanlıkların etki analizleri çalışmaları tamamlanmadı. Bu hafta sonuna doğru herhangi bir toplantı yapamadık. Önümüzdeki günlerde toplantı yapıldığında açıklama yaparız” dedi. Güler, toplantının yapılmadığını belirterek, “Her rakamın bir karşılığı var. Aramızda henüz konuşmadık” ifadelerini kullandı.