2 haftadır düşen et fiyatlarındaki düşüş bu hafta da devam etti mi?

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin haftalık olarak yayınladığı karkas yağsız dana kesim ve karkas yağsız kuzu kesim et fiyatlarında düşüş son mu buldu? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

2 haftadır düşen et fiyatlarındaki düşüş bu hafta da devam etti mi?

Mart ayının son haftasında başlayan karkas yagsız et kesim fiyatlarındaki yükseliş nisan ayının son haftasına kadar devam etmişti. Nisan ayının son haftasında yönünü aşağa çeviren karkas yagsız et kesim fiyatları geçtiğimiz iki hafta boyunca düşüş yaşanmıştı.

Peki Kurban Bayramının yaklaştığı şu günlerde bu hafta karkas yagsız et kesim fiyatları nasıl bir yön izledi? Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin haftalık olarak yayınladığı karkas yağsız dana kesim ve karkas yağsız kuzu kesim et fiyatlarını yayınladı. Konsey'in açıkladığı rakamlara göre karkas yağsız et kesim fiyatlarında kayda değer bir düşüş olmadı.

2 haftadır düşen et fiyatları bu hafta da düştü mü?

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin kombinelerden ve kesimhanelerden aldığı ve yayınladığı 9 Mayıs 2024 tarihli haftalık raporuna göre İç Anadolu Bölgesi'nde ortalama karkas et kesim fiyatları yağsız dana etinin kilosunda 70 Kuruş düşerken karkas yağsız kuzu etinin kilosu sabit kaldı.

İç Anadolu Bölgesi'nde karkas et kesim fiyatının bölge ortalaması ise karkas yağsız dana etinin kilogram kesim fiyatı 340 TL'den 339.31 TL'ye gerilerken karkas yağsız kuzu etinin kilogram kesim fiyatı 387.14 TL'de sabit kaldı.

2 haftadır düşen et fiyatları bu hafta da düştü mü?

Yayınlanan raporda ESK hariç İç Anadolu Bölgesi'nde ortalama karkas yağsız dana etinin kilogram kesim fiyatı ise 350 TL'den 349.20 TL'ye düşerken karkas yağsız kuzu etinin kilogram kesim fiyatı 415 TL'le sabit kaldı.

2 haftadır düşen et fiyatları bu hafta da düştü mü?