1991'den bugüne Başkanlığı kimseye kaptırmadı ve yine seçildi! 30 yıllık Başkan!

Kırılması güç bir rekora imza attı... 1991 yılından bu güne emekli derneğinin başkanı. 3 yıllığına daha başkan seçildi. 51 bin üyesi bulunan dernekte sadece 143 üye seçimde oy kullandı. İşte Cafer ZENGİN'in özel haberi...

1991'den bugüne Başkanlığı kimseye kaptırmadı ve yine seçildi! 30 yıllık Başkan!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kayseri Şube Başkanı Gazi Aykırı, kırılması güç bir rekora imza attı. Yine tek liste ile seçime giren Aykırı, başkanlıkta 30’uncu yılına girdi. 1991 yılından bugüne Kayseri’de derneğin başkanlığını yapan Aykırı, son genel kurulda 3 yıllığına yeniden başkan seçildi. 
Gazi Aykırı, 2000 yıllardan bugüne Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı da yaptı ve  şu an genel merkezde Genel Sekreterlik görevini de yürütüyor. Aykırı, önceki genel kurulda siyasilere tepki göstermesiyle de gündeme gelmişti.

"BİZ EN BÜYÜK STK'YIZ"
2018 yani üç yıl önceki genel kurulda TÜED olarak Kayseri'deki en büyük sivil toplum kuruluşunu olduklarını belirten Aykırı, “Bütün siyasi partilere davetiye göndermemize rağmen hiç biri gelip katılmadı. Bundan da üzüntü duyduğumu bildiriyorum. Ancak CHP'ye de teşekkür ediyorum, temsilci gönderip, emeklilerin sorunlarına karşı duyarlılık gösterdikleri için.” ifadeleri ile de gündeme gelmişti. Kayseri’de 7,5 milyon TL bütçeye sahip bir derneğin başkanlığını yürüten ve bu alanda kırılması güç bir rekora imza atan Aykırı, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kayseri Şubesi 22. Olağan Genel Kurulu’nda da yeniden başkan seçildi.


BUGÜN YAPILAN GENELE KURULA KİMLER KATILDI?
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu’nda yapılan Genel Kurula, AK Parti Milletvekili Taner Yıldız, İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ile dernek yöneticileri ve üyeleri de katıldı. İYİ Parti Lideri Merak Akşener de genel kurula mesaj göndererek, hayırlı olması temennisinde bulundu. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da yoğun gönderdiği mesajla genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu. 
YAKLAŞIK 7,5 MİLYON BÜTÇESİ OLAN DERNEĞİN KAYSERİ’DE 51 BİN ÜYESİ VAR
Yaklaşık 51 bine yakın üyesi bulunan TÜED Kayseri’nin genel kuruluna katılımın az olması dikkat çekti. Aynı zamanda Derneğin Genel Merkez yönetiminde Genel Sekreter olarak görev yapan Kayseri Şube Başkanı Gazi Aykırı, katılımın az olması ile ilgili olarak pandemiyi işaret etti. Aykırı, pandemi nedeniyle genel kurulu herkese duyurmadıklarını ve salonda da buna göre önlemlerin yapıldığını söyledi. Diğer yandan Genel Kurulda emeklilerin maaşlarından 36 TL kesilen derneğin 3 yıllık tahmini bütçesinin 7,5 milyon TL olduğu ifade edildi. TÜED’in Kayseri Şubesi, Türkiye’de en çok üyesi bulunan ikinci şube olarak da ifade ediliyor.


51 BİN ÜYESİ BULUNAN DERNEĞİN GENEL KURULUNA 143 KİŞİ KATILDI VE TEK LİSTEYLE SEÇİME GİREN GAZİ AYKIRI YENİDEN BAŞKAN!
Diğer yandan 51 bin üyesi bulunan derneğin seçiminde, katılım sağlayan 143 üyenin tamamının oyunu alan Gazi Aykırı, güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi. Önümüzdeki günlerde görev dağılımının yapılacağı belirtilen yönetimde ise şu isimler yer aldı: Dursun Şahin, Yusuf Aykırı, Mahmut Daştan ve Şeref Gürbüz.