17 Eylül'de Kayseri'de büyük ölçekli tatbikat yapılacak!

Kayseri Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 17 Eylül 2024'te Ali Dağı'nda büyük ölçekli bir yangın tatbikatı yapacak. Saat 10:00'da başlayacak tatbikata 482 personel ve 76 araç katılacak. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

17 Eylül'de Kayseri'de büyük ölçekli tatbikat yapılacak!

Kayseri Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 17 Eylül 2024 tarihinde büyük bir yangın tatbikatı gerçekleştirecek. Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, saat 10:00’da Ali Dağı’nda yapılacak tatbikat, yangın senaryosuna dayalı olarak planlandı.

17 Eylül'de Kayseri'de büyük ölçekli tatbikat yapılacak!

23 Afet Grubu ve 6 Sivil Toplum Kuruluşu ile AFAD gönüllüleri katılacak

Tatbikat, 112 Çağrı Merkezine gelen yangın ihbarıyla başlayacak ve bu ihbarın Orman, AFAD, Emniyet, Jandarma ve İtfaiye gibi ilgili birimlere iletilmesiyle devam edecek. Tatbikata, ilimizde görevli 23 Afet Grubu ve 6 Sivil Toplum Kuruluşu ile AFAD gönüllüleri katılacak.

Özel sektör de destek verecek

Tatbikatta yer alacak kurum ve kuruluşlar arasında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Talas Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Kızılay Kayseri Şubesi, İl Defterdarlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü gibi önemli kurumlar bulunuyor. Ayrıca, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri de tatbikata katkıda bulunacak.

482 personel ve 76 araç

Tatbikata toplamda 482 personel ve 76 araç ile katılım sağlanacak. Bu büyük çaplı tatbikat, olası bir yangın durumunda koordinasyonun ve müdahalenin etkinliğini test etmek ve güçlendirmek amacıyla düzenleniyor.

 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden açıklama

Kayseri Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "İlimizde 17 Eylül 2024 Salı günü saat:10.00 da Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında  Ali Dağı’nda Yangın senaryolu saha tatbikatı yapılması planlanmaktadır. Tatbikat 112 Çağrı Merkezine Talas ilçesi Ali Dağı mevkiinde yangın çıktığı ihbarı gelmesiyle ihbarların Orman,  AFAD, Emniyet, Jandarma ve İtfaiye’ye bildirilmesiyle başlayacaktır. 

Tatbikata ilimizde görevli 23 Afet Grubu ana ve destek çözüm ortağı kurum ve kuruluşlar ve eğitim almış 6 Sivil Toplum Kuruluşu ile AFAD gönüllüleri katılım sağlayacaktır. Garnizon Komutanlığı (6 personel 1 araç), Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Yangın Grubu (9 personel 2 araç), Afet Defin ve Kimliklendirme Grubu (10 
personel 4 araç), İl Jandarma Komutanlığı Afet Tahliye ve Yerleştirme Grubu (28 personel 5 araç), İl Sağlık Müdürlüğü Afet Sağlık Grubu (15 personel 4 araç), Talas Belediyesi (25 araç 5 personel), Orman Bölge Müdürlüğü (15 personel 5 araç), İl Emniyet Müdürlüğü Afet Güvenlik ve Trafik Grubu (45 personel ve 10 araç),Kayseri Kızılay Şubesi Afet Beslenme Grubu (4 personel 1 araç), İl Defterdarlığı Afet Zarar Tespit Grubu (7 personel 1 araç), Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü Afet Hasar Tespit Grubu (6 personel 1 araç), Afet Enkaz Kaldırma Grubu (4 personel 1 araç), KCETAŞ Afet Enerji Grubu (5 personel 2 araç), Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Afet Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Su Grubu (5 personel 2 araç), İlbank AŞ. Afet Altyapı Grubu (4 personel 1 araç), İl Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Afet Ayni Bağış ve Depo Yönetimi Grubu (7 personel 1 araç), Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Afet Psikososyal Destek Grubu (8 personel 2 araç), Ulaştırma 2. Bölge Müdürlüğü Afet Nakliye Grubu (3 personel 1 araç), Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü Afet Ulaşım Alt yapı Grubu (3 personel 1 araç), Afet Teknik Destek ve İkmal Grubu (2 personel), Türk Telekom A.Ş. Afet Haberleşme Grubu (7 personel 3 araç), İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Afet İletişim Grubu (4 personel 1 araç), Kayseri AFAD (55 personel 5 araç) 4 Afet Grubu ile, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü (4 personel 1 araç), Osb itfaiye (6 personel 2 araç), Mimarsinan itfaiye (4 personel 1 araç), Kayseri Şeker Fabrikası itfaiye (4 personel 1 araç), STK’lar ise; TURKUAZ (6 personel 1 araç), İHH (10 personel 2 araç), Gökbörü (22 personel 2 araç), ANDA (16 personel 2 araç), KOZA Altın (5 personel 1 araç), YESEVİ (5 personel 1 araç), MEB Akub (13 personel 1 araç) olmak üzere TATBİKAT TOPLAM 482 personel ve 76 aracın katılımı ile icra edilecektir."