'15 Temmuz bizim için sevinçle kutlanacak bir gündür'

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Varol açıklamasında '15 Temmuz bizim için sevinçle, gururla kutlanacak ve nesiller boyu unutulmayacak bir gündür' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

'15 Temmuz bizim için sevinçle kutlanacak bir gündür'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir açıklama da Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol’dan geldi. Başkan Varol açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

“15 Temmuz bizim için sevinçle, gururla kutlanacak ve nesiller boyu unutulmayacak bir gündür. 

Bu tarihte FETÖ’ nün silahlı kuvvetlerimiz içine gizlenmiş örgüt mensupları milletimize ve devletimize yönelik hain darbe girişiminde bulundular. Allah’ın yardımı, Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde üstün cesareti sayesinde bu darbe girişimi bastırılmıştır. 
Türk Milleti ülkemizin bekasını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi korumak adına destansı bir kahramanlıkla mücadele ederek 15 Temmuz’da tüm dünyaya hem örnek olmuş hem de büyük bir ders vermiştir. Milletimizin ve devletimizin destanlaşan mücadelesi için canları pahasına mücadele eden kahraman milletimizin evlatları bu tarihte verilecek en güzel cevabı vererek, 15 Temmuz tarihini Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak demokrasimizin bayramı ilan etmiştir.

Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi bundan sonrada milletimizin birlik ve beraberliğine, güven ve huzurunu korumak için canı pahasına vatanına sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.  

Ülkemizin birlik ve beraberliği için her zorlukta tek nefes olmayı başarabilen tüm vatandaşlarımın Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum.”