1 yılda 242 Milyon Euro kazanç

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri-Ankara yüksek hızlı treninin devreye girmesiyle bir yılda yaklaşık 242 milyon Euro kazanç sağlanacağını ifade etti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

1 yılda 242 Milyon Euro kazanç
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dün bir dizi temas için geldiği Kayseri’de Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren çalışmalarını da yerinde inceleyerek, Düver Şantiyesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu’nun dikkat çektiği önemli konulardan biri de yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma kapasitesinin ekonomiye sağlayacağı katkı idi.

1 yılda 242 Milyon Euro kazanç

Bakan Uraloğlu, işletme bakım maliyeti açısından 115 milyon euro; yolcunun zaman kazancı bakımından 90 milyon euro; yük taşımacılığındaki zaman kazancı bakımından 5 milyon euro ve karbon salınımının azaltılmasından 32 milyon euro olmak üzere yılda yaklaşık 242 milyon euro kazanç sağlanacağını ifade etti. 

1 yılda 242 Milyon Euro kazanç
Bakanlığın 2053 hedeflerini de açıklayan Uraloğlu, karayollarındaki yüzde 72’lik yük taşımacılığının payını yüzde 57’ye düşürmeyi, demiryollarının yüzde 5 olan payını da yüzde 22 çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Uraloğlu, demiryollarının yolcu taşımacılığında da yıllık ortalama 19,5 milyon olan yolcu sayısını da 270 milyona çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.