1 mahalle daha ilçe olmak istiyor!

Gesi'den sonra Mimarsinan mahallesi de ilçe olmak istiyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

1 mahalle daha ilçe olmak istiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gesi'den sonra Mimarsinan mahallesi de ilçe olmak istiyor.

Geçtiğimiz hafta Gesi mahallesi ve aynı bölgede bulunan mahallelerin muhtarları, bölgenin ilçe olması için bir araya gelerek toplantı yaptı. Gesi Meydanı’nda düzenlenen toplantıya Kapanan Gesi Belediye Başkanı Sami Eker ile beraber Gesi, Gesi Fatih, İldem Cumhuriyet, Vekse, Bağpınar, Subaşı, Yeşilyurt, Gürpınar ve Büyükbürüngüz mahallelerinin muhtarları katıldı. Kapanan Gesi Belediyesi Başkanı Sami Eker bölgenin 150 bine yakın nüfusu ile ilçe olması gerektiğini söyledi. 

1 mahalle daha ilçe olmak istiyor!

Gesi'den sonra Mimarsinan mahallesi de ilçe olmak istedi!

Mimarsinan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Hisar yayımladığı yazıda: 'Biz tüm Mimarsinanlılar olarak; kadim tarihi, yüz ölçümü, gelişmiş ve güzelleşmiş konumu, artmış nüfusuyla hızla gelişen ve güzelleşen Mimarsinan'ımızın mimarlık dehası bir dünya markası olan adıyla 6. merkez ilçesi olarak Kayseri'mizin ve bölgemizin gelişimine olumlu katkı sağlayacağına inanıyor Mimarsinan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Sayın yetkililerimizden yardım, büyüklerimiz, küçüklerimiz ve çok kıymetli hemşerimizden destek bekliyoruz.' ifadelerine yer verdi.

1 mahalle daha ilçe olmak istiyor!