1.8 milyon kişiyi ilgilendiriyor! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten maaş zammı açıklaması

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'da

1.8 milyon kişiyi ilgilendiriyor! AK Parti Sözcüsü Çelik'ten maaş zammı açıklaması

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak SSK ve Bağ-Kur'da en düşük emekli maaşlarının kök aylığına yapılan bir düzenleme olmadığı için 10 bin TL’de kalmıştı. 1.8 milyon kişiyi ilgilendiren "En düşük emekli maaşına zam yapılacak mı?" sorusuna AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik cevap verdi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli aylığına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtip "Emekli konusuyla ilgili bir çalışma var. Çalışma devam ediyor, bir karar verilmiş değil, bugün yarın da devam edecek ama bir karar verilmediği için şu sonuç çıktı diyemeyiz. Bir zaman veremeyiz şu anda.Orta Vadeli Programıh korunması esas olmak üzere her kesimin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.