'Yöre halkı yakınıyor' dedi ve Bakan'a sordu! !

MHP Milletvekili Baki Ersoy, adeta yılardır yılan hikayesine dönen o sorunu Tarım ve Orman Bakanına sordu.

'Yöre halkı yakınıyor' dedi ve Bakan'a sordu! !
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, yıllardır randıman alınamayan, adeta yılan hikayesine dönen ve yöre halkının da umutla beklediği, ancak gerçekleşmemesi nedeniyle sık sık  yakındığı sulu tarım sorununu Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Ersoy, "Yamula Barajı mevkiinde bulunan Obruk, Mollahacı, Hasançı, Kuşçu, Çevril, Emmiler, Taşan, Hırka Mahallelerinde bulunan tarımsal sulama problemlerini Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli'ye ileterek çözüm talep ettik. Konunun takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.
BAKAN'DAN YANIT İSTEDİ
Ersoy, önergesinde Bakan Pakdemirli'den sorularına yanıt isteyerek, şu ifadeleri kullandı: Kayseri İli, Yamula Barajı mevkiinde bulunan Obruk, Mollahacı, Hasançı, Kuşcu, Çevril, Emmiler, Taşan, Hırka mahallelerinde tarımsal sulama sorunları bulunmakta, durum ile ilgili olarak yöre halkı barajdan bekledikleri randımanı alamadıkları ile ilgili yakınmalarda bulunmaktadır.  Bu kapsamda, bu sorunların tespiti ve sorunların çözümüne yönelik herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu çalışmalar nelerdir? 
 Bölgede, Yamula Barajı faaliyete geçtikten sonraki süre zarfında sulu tarıma geçilmesi için teşvik çalışmaları yapılmış mıdır?