Osman ÇİFTCİ

ONLAR EVE GİDEMEZKEN...

Osman ÇİFTCİ

Yanlış yanlıştır. 

Kim yaparsa yapsın.

Yasağa 2 saat kala sokağa çıkma yasağını 1 saat kadar sonra da sokağa çıkma yasağının nasıl uygulanacağını açıklayarak vatandaşın paniğe kapılmasına neden olundu.

2 gün aç kalsa ölmeyecek olan halkımız 2 saat kala duyduğu sokağa çıkma yasağı nedeniyle 2 gün için alışverişe akın etti.

İzdiham içindeki alışveriş çılgınlığı görüntülerini sosyal medyada “eyvah eyvah” diyerek takip ettik.

Ve ne sosyal mesafe kaldı, ne bireysel izolasyon.

Virüsün yayılma hızını yavaşlatmak için verilen onca emek çaba 2 saatin içinde çöp olup gitti.

Yazık oldu yazık...

★ ★ ★

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli çok çarpıcı birkaç teşekkür mesajı yayınlamıştı.

“Evine gidemeyen ve hastanede kalmak zorunda olan personel için kanepe bağışında bulunan” Erciyes Anadolu Holding, Kilim Mobilya ve Yataş’a teşekkür etti Ali Ramazan Benli.

Sonra, “çalıştıkları sağlık merkezlerinden virüsü yaymama adına evlerine dahi gidemeyen kahraman sağlık çalışanlarının bir kısmının da Nuh Naci Yazgan Üniversitesi KYK yurdunda kaldığını” belirterek bu süreçte personelin barınma ihtiyacını karşılayan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar'a, yemek ihtiyacını karşılayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a kurumu adına teşekkür etti.

★ ★ ★

Sokağa çıkma yasağı virüsün yayılma hızını yavaşlatmak için olacakken sosyal mesafenin bireysel izolasyonun yok sayıldığı alışveriş izdihamına döndü.

Sağlık görevlileri İl Sağlık Müdürü’nün dediği gibi, “çalıştıkları sağlık merkezlerinden virüsü yaymama adına evlerine dahi gidemezken” bu yaşananlar hiç olmadı hiç...

Yazık oldu yazık...

Başka da bir şey demiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları