Osman ÇİFTCİ

12'NCİ ÜS'TE NELER OLUYOR?

Osman ÇİFTCİ

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde askeri uçakların izinsiz olarak havalandığı Erkilet’te bulunan 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda enteresan şeyler oluyor...

Fetullahçı Terör Örgütü’nün üşüştüğü, yuvalandığı, en kritik kadrolara adamlarını yerleştirdiği, 12’nci Üs, darbe girişiminde kontrol altına alınamasaydı darbenin başarılı olmasına bile neden olabilecek kritik öneme sahip bir noktaydı.

Darbenin ikinci ayağını "iç güvenlik amaçlı gizli görev var" diye uçuş personelini kandırarak başlatmak isteyen, uçaklara harekat emri veren dönemin Erkilet 12. Hava Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Pilot Kurmay Albay Erhan Baltacıoğlu'nun durumunu hatırlatmakta fayda görüyorum.

Yaşına rağmen ne zaman Albay oldu ne zaman harekat komutanı yapıldı konusunu daha önce de yazmıştık; adam 2 kez üst üste yurtdışına daimi göreve gönderilerek erken terfi ettirilmiş ve genç yaşta Albay yapılmış.

Sonra da darbe girişiminin kritik noktalarından Erkilet 12. Hava Üs Komutanlığı'na harekat komutanı yapılmış.

(Bu şahsın eşinin KPSS’de 120’de 120 yaptığını dolayısıyla FETÖ köpeklerinin çaldığı sorularla bu sonucu almış olabileceğini yazmıştık ama devletin ilgili birimlerinden ilgilenen oldu mu takip edemedim)

Sadece Erhan Baltacıoğlu değil 300’e yakın personeli FETÖ operasyonları çerçevesinde işlem gördü 12’nci Üs Komutanlığı’nın.

*

Bunu niçin anlatıyorum?

Böylesine kritik öneme haiz, ulusal güvenliği yakından ilgilendiren bir yerde kadrolaşma çok çok önemli.

Bana yansıyan vahim ötesi iddialara göre;

15 Temmuz hain darbe girişiminin, uluslararası işgal kalkışmasının, karanlık gecenin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nın İstihbarat Müdürü FETÖ’den gözaltına alınmış ve tutuklanmış.

3 yıl sonra 3 yıl...

Bu konu basına ve kamuoyuna bu vahametiyle hiç yansımadı çünkü İstihbarat Yüzbaşı hakkındaki FETÖ işlemini İstanbul Emniyet Müdürlüğü yapmış.

Hele diyorum; Kayseri Emniyeti yapsa bir şekilde Kayseri basınının bir şekilde haberi olurdu...

Düşünüyorum da 15 Temmuz hain darbe girişiminden ders almış bir 12’nci Üs olsa darbe girişiminden 2.5 yıl 3 yıl sonra görev yapan İstihbarat Müdürü FETÖ’cü olur mu?

Bu nasıl bir aymazlıktır?

Bu nasıl bir gaflet ve dalalettir?

İnşallah ihanet değildir!

*

Bu vahameti bir kenara koyalım ikinci vahamete bakalım.

Şimdi sıkı durun.

İstihbarat Yüzbaşı FETÖ’den tutuklandıktan sonra 12’nci Üs’te görev yapan iki Üsteğmen birer hafta arayla Almanya’ya gitmiş ve bir daha dönmemiş.

Yani firar etmiş...

Detay veriyorum bakın;

İkisi de 93 doğumlu...

İkisi de Urfa nüfusuna kayıtlı...

İkisi de Almanya’ya gitmiş ve dönmemiş...

İki üsteğmen birden esrarengiz bir biçimde, peşpeşe neden Almanya’ya firar eder?

İnşallah kamuoyunun, basının gündeminden saklanan bu vahim gelişmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milli Savunma Bakanı hemşehrimiz Hulusi Akar, Genel Kurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve 12’nci Üs Komutanlığı’nın ana gündem maddeleri arasında yer alıyordur.

Böyle kepazelikler yaşanıyor ve gözardı ediliyor, saklanıyor, olmamış gibi davranılıyorsa yazık doğrusu...

*

Türk Silahlı Kuvvetleri emir komutasında, hiyerarşisinde görev yapıp da tarikat, cemaat gibi yapılanmalara yanaşanlar, onlarla yol yürüyenler eninde sonunda bu vatana ihanet derecesinde işler yapabiliyor.

12’nci Üs yöneticilerinin de bu konularda hassasiyet göstermesini tarihe not düşerek naçizane tavsiye ediyorum.

Hatta ve hatta uyarıyorum!

Yazarın Diğer Yazıları