Osman ÇİFTCİ

MUSTAFA YALÇIN'IN GÖZ YAŞLARI

Osman ÇİFTCİ

Kayseri geçtiğimiz günlerde ağır bir misafir konuk etti...
15 Temmuz gecesi canlı yayına bağlanıp, “Bu girişim gayrimeşrudur, millet iradesine karşıdır. Biz millet iradesine karşı olan tüm bu güçleri def etmeye, yok etmeye hazırız." diyen bir yiğit...
Jandarma Genel Komutanı Korgeneral Arif Çetin...
Gündemde bu ağır misafirin Kayseri teması belki çok da hakettiği yeri alamadı.
Arif Paşa Serhat Mobilya sahiplerinden Davut Akkaş’ın yanısıra Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a da özel ziyaret gerçekleştirdi.
Davut ağabeyi fabrikasında ziyaret eden Arif Çetin paşa, Mustafa Yalçın’ı da makamında ziyaret etti.
Yalçın’ı “Talas Belediye Başkanlığı hayırlı olsun” demek için ziyaret etmiş olması da ayrı bir detay.
Mustafa Yalçın, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri iken Arif Paşa ile tanıştıklarını ziyaret sırasında da dile getirdi:
“Görev süreniz boyunca yaptığınız fedakarlıklar herkesin malumu. ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ sözü sizin için az kalıyor. Sizinle Van’da görev yaparken tanıştık. Hem bizim hem de ülkenin üzerinde teröre karşı şemsiye olarak bize yön verdiniz, destek oldunuz. Bu da bizim için ayrı bir güzellik oldu.”
Geçen gün Başkan Yalçın ile bir karşılaşmamızda sohbet konusu oldu. 
Yalçın, Arif paşa ile ilgili bir anısını anlattı:
“Hayatımda hiç helikoptere binmemiştim. Van’da görev yaparken Arif Çetin paşa aradı, ‘haydi uçuyoruz’ dedi. İlk kez helikoptere binmiş oldum. Hakkari’nin dağlarında kardan dolayı her tarafın bembeyaz olduğu yüksekte bir yere vardık. Atlayın dediler, karların üstüne doğru bıraktım kendimi... Kara kapaklandığımda ayakkabımın tekinin de ayağımdan çıktığını farkettim. (gülerek anlatıyor) Yürüyerek ilerledik tek yıldız bir subay Arif Paşa’ya öyle bir tekmil verdi ki yer, gök inim inim inledi. O anda ağladım... (o anı yaşarcasına duygulanarak anlatıyor) Tüylerim diken diken oldu ağladım o anda... Karakolumuza vardık. Helikopter dışında ulaşım imkanı olmayan yerde Mehmetçik devletin milletin bekası için görevdeydi. Oradaki atmosferi görünce televizyon ekranlarında askeri strateji edebiyatı yapanlar gözümün önüne geldi, Arif Paşa’ya da söyledim; ayağına postal bile giymemiş kişiler askeri stratejiden söz ederken Arif Paşa ve yiğitleri askerlik yapıyordu. Arif Çetin paşamızla böyle bir anımız da oldu. Allah yolunu açık etsin, devlete millete zeval vermesin.”
Bu anektodu sizlerle de paylaşmak istedim.

Yazarın Diğer Yazıları