Osman ÇİFTCİ

Kumsmall'un yolu ve meskeni

Osman ÇİFTCİ

Kumsmall AVM, hizmete açılışının birinci yılı nedeniyle etkinlikler düzenlendi, ünlü sanatçıların konserlerinin de etkisiyle yüzbinler AVM’yi ziyaret etti.

Zaman nasıl da hızlı geçiyor....

“Neden gecikti, neden daha açılmıyor” diyorduk daha dün.

“Cumhurbaşkanı açacaktı, açmadı neden açmadı” tartışmalarını yaptık televizyon ekranlarında, yorumlamaya çalıştık gazete sayfalarında...

Derken üzerinden bir yıl geçmiş, bu vesileyle Kayseri’nin mobilya sanayicilerinin vitrini konumunda olan KUMSMALL AVM’nin birinci yılını kutluyorum.

Kayseri mobilya sanayicileri için yılın 12 ayı açık olan bir fuar niteliğindeki Kumsmall inşallah daha nice yıllar Kayseri ekonomisine katkı sağlayacak.

★ ★ ★

Kumsmall ile ilgili en büyük sorun şu anda ulaşım...

Şehir içindeki vatandaşın ulaşım sıkıntısını geçtik, özellikle şehirlerarası trafikten müşteri çekebileceği doğru düzgün bir yolu yok.

Kumsmall oraya planlanırken bu yolu nasıl düşünmediler hayret.

Geçmişin Kocasinan Belediye Başkanları Bekir Yıldız da Mustafa Çelik de mevcut belediye başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da koskoca yatırımı yolsuz bıraktılar.

AVM açıldıktan sonra yol sorunu gündeme geldi, siyasiler de bu konuda temasta bulundu.

Ama durum nedir, sonuç ne olacak kimse bilmiyor.

Kumsmall’daki bir başka sorun da AVM içerisindeki işyerlerinin mesken ruhsatıyla ilgili.

İnşaatını TOKİ’nin yaptığı AVM’de Kocasinan Belediyesi mesken ruhsatı dolayısıyla işyeri açma ruhsatı vermeye yanaşmıyor.

Dışarıya kapı açılmalıymış da üst katlara çıkışın önüne duvar yapılmalıymış da derken birçok engel varmış mesken ruhsatı için.

İşyerleri mesken ruhsatı alana kadar belediyenin bu istediklerini kullanmayacakları halde yapıp sonra da yıkacakları imalatlar olsun istemiyor.

O masrafların boşuna yapılması da doğru değil.

Mesken ruhsatı olmadığı için elektrik ve su paraları da fazla ödeniyor olmalı.

Mesela TOKİ inşaat yaparken yapı denetimden muaf. Kumsmall’daki işyerleri de TOKİ imalatı olduğu için mesken ruhsatlarında da yönetmeliklerden muaf tutulsa ne olur?

Belediye bu işyerlerini meskensiz mi bırakacak ?

Kumsmall’un birinci yılı nedeniyle Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar Kumsmall yönetimini ziyaret edince, “Yol müjdesi vermeye mi geldi, mesken müjdesi vermeye mi geldi?” diye merak ettim.

Yok sadece hatıra fotoğrafı çektirilmiş o kadar.

Müjde falan yok...

Kocasinan Belediyesi sınırlarında bulunan AVM’nin 2 büyük sorunu olan yol ve mesken sorunlarının çözümü için belediyenin, Çolakbayrakdar’ın ne yapacağını merakla bekliyor herkes.

Hatıra pozu verilirken beraberinde yol ve mesken müjdesi de verilmeliydi.

Bakalım bundan sonraki süreçte ne olacak...

Yazarın Diğer Yazıları