Osman ÇİFTCİ

KAYSERİ OLAY'DA VE KAYSERİ'DE YENİ DÖNEM

Osman ÇİFTCİ

17 Mart 2006 günüydü...
Kurucusu olduğum Kayseri Haber Gazetesi'ne bağlı olarak www.kayserihaber.com.tr adresinde aktif internet yayınını başlatmıştım. O günlerde bugünkü kadar yoğun bir internet kullanımı yoktu, gazeteler de bu işe çok önem vermiyordu.
Hatırladığım kadarıyla bir de Kayseri Gündem Gazetesi internet yayını yapıyordu.
O günlerde internet siteleri ve kullanımı bu kadar yoğun değildi belki ama sektörün geleceğinin burada olduğu aşikardı.
09 Mart 2010 günüydü...
Kayseri Haber'den sonra www.kayseriolay.com adresinde haberler paylaşmaya başladım. Yani 10 yılı geride bıraktık Kayseri Olay'ın internet haberciliğinde... Şehrimizin doğru haber alma kaynaklarının başında yeraldı Kayseri Olay internet sitesi.
Derken kurucusu olduğum Kayseri Haber Gazetesi'nin KayTv bünyesine geçmesi, KayTv'nin dolayısıyla beraberinde Kayseri Haber'in de satılması gibi gelişmelerden sonra gazeteci arkadaşlarım Nejdet Kala, Hakan Çiftci ve Cafer Zengin ile birlikte Kayseri Olay markasını günlük gazete olarak yayın hayatına başlatmaya karar verdik.
05 Kasım 2011 günüydü...
Kayseri Olay Gazetesi'nin ilk sayısı şehrimizdeki tüm gazete bayilerindeydi...
Fedakarlıkla değil feragatla çalıştık arkadaşlarımızla. Zorlu bir yolculuk olduğunu biliyorduk...
Bir-iki yıl sonra Basın İlan Kurumu'nun yönlendirmesiyle Kayseri'de ki gazeteleri birleştirme çabasının içinde bulduk kendimizi. Amaç daha güçlü kadrolara sahip gazetelerin çıkması, çok sayıda ve zarar eden gazetelerin sayısının düşürülerek niteliğin arttırılmasıydı.
Biz samimiyetle hareket ettik, Basın İlan Kurumu'nun o günkü yöneticilerine güvendik ve Kayseri Olay Gazetesi olarak Kayseri Gün Haber Gazetesi ile birleştik.
Toplamda 8 gazete birleşerek 4 gazeteye düştük ama Basın İlan Kurumu'nun o dönemki yetkilileri bizlere verdikleri sözleri yerine getirmeyerek diğer gazetelerin birleşmesine yönelik hamlelerini yapmadı. Kandırıldık, aldatıldık, hak gaspına ve kaybına uğradık. Şimdi o günlerle ilgili ilahi huzura kalan bir hesap var ortada...
Arif Ümit Gündüz ağabey ve kardeşi meslektaşımız Ahmet Oğuz Gündüz ile ortaklığımız uzun boylu olmadı. Gazete zarar etmeye devam edince yollarımız ayrıldı. Arif abi de Ahmet de o günlerde bu işin meşakkatinden kurtuldu. Biz yola devam ettik. Her geçen gün daha zorlu bir süreçle karşı karşıya kaldık. Sadece biz değil, o günlerde birleşmeyen gazeteler de zorluklar yaşadı, nitelikli bir yapı kurulamadı.
Velhasılı Kayseri Olay'ı günlük gazete olarak çıkarmaya başladığımızdan bugüne dek iyisiyle kötüsüyle yaklaşık 9 yılı geride bıraktık. Bugün elinizde bulundurduğunuz gazete günlük yayındaki 3028'inci sayımız.
31 Ağustos 2020 günü... Yani bugün...
Ve Kayseri Olay Gazetesi olarak günlük gazete yayınımıza bugün itibariyle son veriyoruz yayınımızı daha geniş kitlelere ulaştığımız www.kayseriolay.com ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden sürdüreceğiz.
Daha dinamik, daha özgün, daha güncel bir Kayseri Olay ile karşınızda olmayı umuyoruz.
Haftalık ya da aylık gazete olarak basılı yayın hayatımıza devam eder miyiz; bunu henüz arkadaşlarımızla oturup tartışmadık.
Kayseri Olay'da yeni dönem dediğim konu budur.
★ ★ ★
Kayseri'de günlük yayınlanan basılı gazete konusunda da yeni bir dönem başlıyor.
İnternet mecrasının gazeteler için daha geniş kitlelere ulaştıran bir mecra olması, günlük çıkan basılı gazetelere ilginin her geçen gün azalması, son dönemde dünyayı sarsan pandemi nedeniyle tiraj kaybının artması ve bu süreçte birlikte hareket ederek hem basılı günlük gazeteyi koruma hem de ekonomik zararın içinden çıkılmaz hal almasını önleme çabasında olan Kayseri'de günlük olarak yayın yapan gazetelerin sahiplerinin ortak akılla aldığı kararlar sonucunda yepyeni bir dönem başlıyor.
Şehrimizde yarından itibaren 3 gazete günlük olarak basılı olarak yayın hayatına devam edecek.
3 gazetenin misyonu ise basılı gazete kültürünü korumak, yerel gazeteleri ekonomik anlamda daha da zor bir duruma sürüklenmekten kurtarmak olacak. Kadro olarak daha güçlü, birbirinin aynısı olmaktan ve copy-paste haberciliğinden uzak, daha nitelikli, buram buram gazetecilik kokan dolu dolu 3 Kayseri gazetesi okuruz inşallah.
Yeni dönemde bizler de köşe yazılarımızla günlük olarak yayınlanmaya devam edecek olan 3 gazeteden birisi olan Kayseri Anadolu Haber Gazetesi'nde okurlarımızın karşısında olacağız.
Kayseri halkı umarım şimdiye kadar sahip çıkmadığı Kayseri Gazeteleri'ne bu yeni dönemde sahip çıkar.
★ ★ ★
Bu vesileyle yeni dönemin vatanımıza, milletimize, şehrimize, Kayseri'de 'gazete' denilince 'gazeteci' denilince akla gelen herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Belki biraz klasik olacak ama; bizi izlemeye devam edin...

Yazarın Diğer Yazıları