Osman ÇİFTCİ

HACI BOYDAK ÖLDÜ MÜ?

Osman ÇİFTCİ

Kulaktan kulağa böyle bir duyum/dedikodu yayılıyorken Hacı Boydak’ın oğlu Mehmet Boydak’ın babasının sağlık durumuyla ilgili sosyal medya paylaşımı dikkat çekti.

Hacı Boydak’ın kanser/tümör evresi, ortalama sağ kalım süresi, metastaz riski gibi konuların detayı Mehmet Boydak’ın paylaşımında yer alıyor...

XXX

FETÖ yanlısı geçmişini kabullenmeyiz elbette ama Hacı Boydak bu şehre katkıları olmuş bir isim.
15 Temmuz sonrası nedametindeki samimiyeti Allah bilir ama devleti yönetenler nezdinde kabul görmedi.
Kardeşleriyle birlikte itibarlarını Fetullah Gülen denen alçak için ayaklar altına verdiler orası ayrı mesele ama cezaevinde ölüm haberi şahsen beni üzer.
FETOŞ denen godoşun gayretini gütmeye kalkışmalarının cezasını çekiyorlar.
Keşke devlete kafa tutmak yerine zamanında devletin yanında olsalardı da bu hallere düşmeselerdi.
★ ★ ★
Gelelim başlıktaki konuya...
Birkaç gün evvel, Organize Sanayi çevrelerinde yankılanan bir duyum bana “Hacı Boydak ölmüş mü?” sorusuyla yansıdı.
Haber merkezindeki arkadaşlarla paylaştım “böyle bir duyum var duyarlı olalım” dedim.
Sonra bilgisi olabileceğini düşündüğüm birkaç kişiye sordum; böyle birşey olmadığını öğrendim. Bu arada internet ve sosyal medyada da konuyu araştırdım.
Araştırırken “yok artık, bu kadarı da fazla” dediğim bir bilgiyle karşılaştım. Onu da bu vesileyle sizlerle paylaşayım...
Memduh Boydak’ın oğlu Berat Boydak, dedesi Rahmetli Sami Boydak adına yaptırılan camiden Sami Boydak isminin kaldırıldığı bilgisini paylaşmış.
Böyle bir şey gerçekten olduysa hiç hoş olmamış.
Gerekçesi nedir, kim hangi saikle hareket ederek yaptı bilmiyorum ama ilk bakışta bıraktığı izlenim, çok büyük bir yanlışlık olduğu yönünde.
Sami Boydak’ın suçu ne?
Başlıktaki konuyla ilgili detay bitmedi...
★ ★ ★
Sosyal medyada dolaşırken dün de Hacı Boydak’ın oğlu Mehmet Boydak’ın Hacı Boydak’ın sağlık durumuyla ilgili paylaştıklarını gördüm.
Mehmet Boydak, babasının midesinden ameliyatla alınan tümörün fotoğrafıyla birlikte yaptığı paylaşımda şöyle diyor:
“Kanser mi? Tümör mü? Tanıştırayım. Babam Hacı Boydak’ın midesinden Temmuz 2016’da çıkarılan tümör. Midesinin %40’ı alınmış ve 1 haftalık ameliyatlı halde tutuklandı. 3,5 yıldır Sincan’da hücrede.
15 Temmuz 2016 günü bu tümörün teşhisi kondu. Tüm hastane kayıtlarına rağmen sanki o gün ölümcül hastalık nedeniyle yapılan ziyaretler, kutlama için yapılmış gibi gösterilerek suçlandı.
Kanser/Tümör evresi IIIA ile uyumlu. Ortalama 19 ay sağkalım ve 5 yıl sağkalım oranı ise %28 olarak görülmektedir.
Babam mahkemede her ne kadar ben kanseri yendim dese de istatistiklerle konuşulduğunda progresif olarak görülen hastalığın metastaz riski ortadadır. Bu koşullarda oluşabilecek herhangi bir kaybın telafisi yoktur.
Babam ve amcalarım tüm iyilikleri karşılık beklemeden yaptılar. Ve iyilik yapmanın cezasız kalmadığını da gördük. Atılı suçlarla ilgili kanıt bile olmadığı halde topluma bu denli faydalı insanların yaşam haklarının elinden alınma hakkı yoktur.”
★ ★ ★
Allah’ın verdiği canı Allah alır, kimin ne zaman nasıl öleceğini de Allah’tan başkası bilemez ama Mehmet Boydak bu paylaşımında kanser/tümör IIIA evre olması ve metastaz riski nedeniyle “babasının çok ömrünün kalmadığı” endişesini ifade ediyor.
Suçluluğu suçsuzluğu ayrı konu, yargı, hukuk, adalet meselesi...
Zira; Hacı Boydak, sadece 15 Temmuz gecesi kutlama yapılıyor iddiasıyla yargılanmıyor.
Ama sağlık konusunda Mehmet Boydak’ın söylediği gibi hayati bir durum söz konusu ise devletin tavrının devlete yakışır şekilde olması gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları