Osman ÇİFTCİ

GELECEK PARTİSİ'NDEKİ KAYSERİ BAĞLANTISI...

Osman ÇİFTCİ

Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi adıyla partisini kurdu. Peki bu partinin Kayseri bağlantısı nedir?

★ ★ ★

İsim isim değerlendirelim;

Ali Aydın...

Aslında Kayserili değil Yozgat Boğazlıyan Ovakentli’dir ama Kayseri Barosu’nun eski Başkanı...

Aykut Edebali’nin Islahatçı Demokrasi Partisi’nde siyaset yaşamına başlayan Ali Aydın, daha sonrasında Millet Partisi’nin belediye başkan adaylarından birisiydi.

Mazlum-Der’in Kayseri Şube Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Kayseri Baro Başkanlığı döneminde AK Parti’nin  yan kuruluşunun başkanı gibi davranmakla eleştirildi...

Abdullah Gül tarafından da HSYK Üyesi olarak atandı. Görev süresi sona erdikten sonra Ankara’da avukatlık yapmaya devam etti.

Şehrimizde dönemin Garnizon Komutanı’na karşı tezgah kuran, sözde Ergenekon Terör Örgütü’ne bağlı Karargah Evleri bağlantılı diye Albay Cengiz Köylü’yü perişan eden, komutanlara komplo kurmaya kalkan FETÖ’cü astsubayları Işık Evleri Operasyonu’nda yakalayıp öttüren dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün hayatını karartan, FETÖ’den kapatılan AHUDER Üyesi FETÖ’cü Avukatların hamisi konumunda hareket ettiğini bilen biliyor.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde Vedat Ali Özışık’ın FETÖ kumpasıyla devirilmesi sürecinde de Ali Aydın, Özışık muhalifleriyle kol kola seçim çalışması yürütmüştü.

AK Parti (Abdullah Gül) sayesinde HSYK Üyeliği yapan Ali Aydın’ın Ahmet Davutoğlu’nun “Gelecek” adını verdiği partinin kurucuları arasında yer almasında Abdullah Gül’ün etkisi nedir bilmiyorum ama sonuçta, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde HSYK Üyesi olarak atadığı kişi Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partinin kurucuları arasında yer almış oldu.

Ali Aydın’ın Gelecek macerası bakalım nasıl şekillenecek?

★ ★ ★

Doç. Dr. Aynur Adeviye İkiler Erşahin...

Kayseri Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzmanlığını aldı.

Bir süre Kayseri Doğumevi’nde çalışan

Aynur Adeviye İkiler Erşahin, Kayseri Özel İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı eşi Yrd. Doç. Dr. Suat Süphan Erşahin ile İstanbul’a gitti.

Kendisi Bahçeşehir Üniversite Hastanesi Medical Park Göztepe’de eşi Altınbaş Üniversitesi Medical Park Bahçelievler’de görev yapıyor.

Aynur Adeviye İkiler Erşahin Kayseri’nin yerlisi bir ailenin kızı. Kocası Suat Süphan Erşahin, Bitlis Ahlat ilçesi nüfusuna kayıtlı.

Dönemin Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen ile akrabalık bağı var.

Biliyor musunuz bilmiyorum; Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sarenur Davutoğlu kadın doğum uzmanı.

Aynur Adeviye İkiler Erşahin’in Gelecek Partisi’nin kurucular kurulunda yer almasının perde arkasında meslektaşı olan Sarenur Davutoğlu ile tanışıklığının etkili olduğu sanılıyor.

Zeki Ergezen üzerinden bağlantıları var mı onu bilemiyorum.

Aynur Adeviye Erşahin’in Gelecek macerası bakalım nasıl şekillenecek?

★ ★ ★

Abdullah Teber...

Pınarbaşılı bir Çerkez...

İstanbul Beylikdüzü OSB’nin kurucu başkanı.

İnternetteki özgeçmişi şöyle:

1950 yılında Kayseri Pınarbaşı'da doğan Abdullah Teber, İlkokul Ortaokul ve Lise tahsilini Kayseri'de tamamladı. 1973 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine-Motor bölümünden mezun oldu. İş hayatına özel sektörde sırasıyla Motor Yatak ve Chrysler gibi firmalarda çalışarak başlayan Teber, Milli Eğitim Bakanlığı'na mecburi hizmet karşılığı burs borcunu ödedikten sonra, 1976 yılında İzmir'de Yedek Subay olarak Askerlik hizmetini tamamlamıştır. 1980 yılında Tebplast Plastik ve Kalıp Sanayi A.Ş.'yi kurarak ticaret hayatına atılan Abdullah Teber, ürettiği ürünlerin %65'ini dünyanın 36 ülkesine ihraç etmektedir. Yıllar içerisinde Arat Araştırma A.Ş. Teknik Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. ve Marmara'yı kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığını ve üyeliğini sürdürmektedir. Tebplast A.Ş.'yi dünyanın en büyük şirketlerinden İsveç-Rosti ile birleştiren Teber, halen Rosti-Tebplast'ın Onursal Başkanlığını yürütmektedir. Kafkas kökenli bir aileden gelen Teber, 30 yıldır İstanbul'da ikamet etmektedir. 2013 yılında İTO Başkan adayı da olan Abdullah Teber, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Üyesi ve 3 dönem de başkanlığını yapmıştır. Beylikdüzü Bakır ve Prinçciler Yönetim Kurulu Başkanlığı, BAKSAV (Bakır ve Prinçciler sanayi sitesi vakfı) mütevelli heyet başkanlığı, BEYSİAD (Beylikdüzü sanayici ve işadamları derneği) üyesi, İGEDER ( İstanbul geri dönüşümcüler derneği) Başkan yardımcısı, Kuzey Kafkas Kültür ve Yardımlaşma derneği üyesi, Ankara Kuzey Kafkas kültür yardımlaşma derneği üyesi ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesi olan Abdullah Teber evli ve 2 çocuk babasıdır. 

İnternette bulabileceğiniz Abdullah Teber özgeçmişi böyle.

Bunun dışında Abdullah Teber’in CHP’de İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olarak siyaset denemesi olduğu, İYİ Parti ile de dirsek temasında bulunduğu bilgisi var.

Abdullah Teber’in Gelecek macerası bakalım nasıl şekillenecek?

★ ★ ★

Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Abdullah Güzeldülger ismini hatırladınız mı?

Şimdiki adı Erciyes Anadolu olan Boydak Holding’e 15 Temmuz’dan sonra atanan kayyum heyetinin Yönetim Kurulu Başkanı idi.

Boydaklar’a dizdiği övgüler gündem olmuştu. Boydak ismini değiştirmeyi düşünmediklerini söylemişti.

Güzeldülger ile birlikte holdinge CEO olarak atanan Ertunç Laçinel, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde bulunan Boydak Holding’e ait bir depoyu aynı zamanda vatandaşı olduğu Slovakya ülkesine taşıma kararı alarak, yaptığı bu değişiklikle holdingi yaklaşık 1 milyon 200 bin Avro zarara uğratarak zimmetine para geçirmekle suçlanmıştı.

Öyle ki, toplam zararın ise 20 milyon Euro'yu bulduğu bile iddia edilmişti.

Güzeldülger’in CEO’su ile ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarıyla hakkında TMSF soruşturma da başlatmıştı ama akıbeti henüz kamuoyuna açıklanmadı.

Sonra Güzeldülger de Laçinel de paket oldu gitti...

Güzeldülger AK Parti’den Konya Milletvekili olma yolunda sükutu hayale de uğramıştı. Şimdi hemşehrisi Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partinin kurucuları arasında yer aldı.

Enteresan bir durum...

Abdullah Güzeldülger’in Gelecek macerası bakalım nasıl şekillenecek?

★ ★ ★

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin bacanağı eski Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin de Gelecek Partisi’nin kurucular arasında...

Özhaseki elbette ki bacanağını vazgeçirmek için uğraşmıştır ve sonuç alamamıştır.

Zira Özhaseki; Ahmet Davutoğlu ve kurduğu partiyle ile ilgili görüşlerini yeni parti söylentileri ortada dolaşırken kamuoyuna açıklamıştı.

Özhaseki, “Genellikle istifa edenlere bakın, partimizden ya aday olmak isteyip dilekçe vermiş, kapılarda yatmış ama aday olamamış kişiler ya da milletle gönül bağını kestiği için milletin de onları dışlamasından kendilerine yer bulamamış insanlardır. Onlar çıkarken bu tür sözleri söyledikleri zaman, bizim yanımızda ve nezdimizde hiçbir zaman anlamı olmaz. Zaten ortada yüzlerce parti var. Bir tane de onlar kursunlar, çok da lazımsa.” gibi cümleler kurmuştu...

 ÇOCUK ACİL’DE “SIRA 5 SAATTEN GELİR” DEDİLER

Pazar günü çocuk “başım ağrıyor” deyince endişelendik Erciyes Üniversitesi Çocuk Acil’e vardık.

Hasta kabuldeki ablamız, “Şu anda sıra bekleyen 135 kişi var. Yaklaşık 5 saat beklemeniz gerekir.” dedi, teşekkür edip çıkmak durumunda kaldık.

Biz çıkarken oradaki görevliler kendi aralarında, “sırayı duyunca dönen kişi sayısı 60’ı geçti” diyordu.

Erciyes Üniversitesi Çocuk Acil Servisi’nde çalışanların Allah yardımcısı olsun, güçlerini kuvvetlerini arttırsın.

Ne diyelim...

 DİYOR-LAR

✔ “Ali Babacan’ın kuracağı partisini Kayseri’de yapılandırmak için Abdullah Gül’ün akrabaları seferber oldu, görüşmeler yapmaya başladılar.” diyorlar...

 DERLER...

MHP’den istifa ederek İYİ Parti’den İncesu Belediye Başkanı seçilen Mustafa İlmek şimdi de AK Parti’ye geçti. Herkes şaşkın, “ne oldu da böyle oldu?” sorusuna cevap aranıyor.

İlmek kamuoyunu tatmin edici açıklama yapmaz ise, “şahsi ikbal uğruna satıldı mı yoksa” da derler, “bir açığını bulup şantaj mı yaptılar acaba” da derler...

Derler de DERLER...

  SANA NE... BANA NE...

◼ Gelecek Partisi’ni Kayseri’de kimlerin örgütleyeceği merak konusu ise...

◼ Abdullah Gül’ün akrabalarının Ali Babacan’ın partisini Kayseri’de teşkilatlandırmak için kolları sıvadığı söyleniyorsa...

◼Ucuz döner satan zincir markaları Tarım İl Müdürlüğü mercek altına aldıysa...

◼AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, şehir hastanesini överek, “sağlıkta devrim yaptık” dediyse...

  BİLİYOR MUSUNUZ?

✔ Hz. İbrahim’in mezarının bulunduğu El-Halil şehrindeki Halilurrahman Camisi’nin girişindeki kitabede “La İlahe İllallah, Muhammed Resulullah, İbrahim Halilullah.” yazdığını...

✔ İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in İYİ Parti’den AK Parti’ye neden ve nasıl geçtiğini?

✔ CHP’nin kongre sürecinin gergin ve hararetli kulislere sahne olduğunu...

✔ Büyükşehir Belediyesi’nin Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yeni etabına müteahhit bulunduğunu...

 GÜNÜN SÖZÜ

Yalan zeka işidir, dürüstlük ise cesaret. Eğer zekan yetmiyorsa yalan söylemeye, Cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene… Victor Hugo

Yazarın Diğer Yazıları