Osman ÇİFTCİ

CEZAEVİNDE UYUŞTURUCU

Osman ÇİFTCİ

Birçok kez yazdım; geçmişte nasıl cüzzam hastaları tedavi edilmek yerine mağaralara kapatılıp ölüme terk ediliyorsa uyuşturucu bağımlıları da tedavi edilmek yerine cezaevine atılıyor, tedavi edilmedikleri için de cezaevinde de uyuşturucu kullanmaya devam ediyor.

Geçmişte mağaralarda ölüme terk edilen Cüzzam hastaları bugün nasıl aramızda dolaşıyorsa Uyuştucu bağımlıları da topluma kazandırılabilir.

Uyuşturucu bu şehrin, bu ülkenin başındaki en büyük belalardan biri haline geldi.

Siyasilerinden işadamlarına, bürokratından esnafına, işçisine, çiftçisine kadar toplumun hemen her kesiminde etrafında uyuşturucu kullanılan yakınları olanlar artmaya başladı.

Kiminin kardeşi, kiminin çocuğu, kiminin yeğeni, kiminin herhangi bir akrabası...

Aldı başını gidiyor...

AMATEM’in uyuşturucu tedavisinde yeterli olmadığını da herkes biliyor.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Isparta’da bir örneğine öncülük ettiği uyuşturucu tedavi ve rehabilitasyon merkezinin bir benzerini Kayseri’de de kurmak için çırpınıyor, inşallah böyle bir merkezi Kayseri’ye kazandıracak.

Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, televizyon programlarımıza konuk olduğunda Türkiye’ye örnek olabilecek bir merkez kurmayı planladıklarını söylemişti, model olarak da o dönem Isparta’da yapılan sistemi örnek göstermişti.

Çelik ile biz bunları konuşurken Şehmus Günaydın da Isparta Valisi idi.

Derken Şehmus Günaydın’ın Kayseri Valisi oldu ve Kayseri’ye böyle bir merkez kazandırmak için yola koyuldu.

Çelik’ten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç’a bir televizyon programımızda Çelik’le konuştuğumuz Uyuştucu Tedavi Merkezi konusunu sordum, Büyükkılıç, bu konuda başlamış bir proje olmadığı gibi geçmişten önüne gelen bir bilgi notu bile olmadığını söyledi.

Memduh beye Vali Günaydın’ın çalışmalarından bahsettiğimde, konuyu gündeme aldıklarını, Vali Günaydın’ın bu yöndeki çalışmalarına da Büyükşehir Belediyesi olarak gereken desteği vereceklerini canlı yayında söyledi.

Çalışmalar sürüyor, inşallah Kayseri’yi bu vahim durumdan kurtaracak bir merkez en kısa sürede kurulur.

Vali Şehmus Günaydın’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a, katkısı olan ve olacak olan herkese teşekkür ediyorum.

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’e de şehrin birçok sosyal projesine destek verdiği gibi bu projeye de destek vermesinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

★ ★ ★

Uyuşturucu kullanan yakınları uyuşturucu ya da başka sebeple cezaevinde olan birçok kişiden “cezaevinde rahatlıkla uyuşturucu kullanıldığı”nı dinledim.

Ne vahim şeyler anlatıyorlar bilemezsiniz.

Cezaevi yönetimini suçlamak için söylemiyorum, ama cezaevinde Uyuşturucu önlenemiyor.

Elbette yakalanan, hakkında işlem yapılanlar oluyor ama çözüm mü?

Değil...

Cüzzam hastalarını mağaraya kapatmaktan öteye de geçilmeli.

Kayseri’de uyuşturucudan öncelikle kurtarılması gerekenler arasında bence hepsi bir arada bulunan uyuşturucu bağımlısı mahkumlar olmalı.

Cezaevinin bir diğer adı da ıslah evi değil midir?

Cezaevine düşen kişiler işledikleri suçun cezasını özgürlüklerini kaybederek öderken aynı zamanda onları özgürlüklerine kavuştuklarında topluma kazandırmak için nice projeler uygulanıyor.

Buradan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya ve uyuşturucu konusundaki hassasiyetini yaptığı açıklamalarından bildiğimiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrıda bulunuyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuya sonuna kadar destek vereceğinden hiçbir şüphem yok.

Cezaevinde yatan uyuşturucu bağımlılarını tedavi edecek, bu illetten kurtaracak projeler geliştirin Allah aşkına...

Uyuştucu bağımlısı çocuğu cezaevinde olan anne ve babaların gözyaşları ile anlattıklarını dinleseniz dakika beklemeden hemen onları tedavi etmek için harekete geçersiniz.

Cezaevinde bulunan uyuşturucu bağımlıları ile başlayan kurtarma harekatı Vali Şehmus Günaydın’ın çabasıyla ortaya koyduğu projedeki gibi uygulamalarla da yurt sathına yayılacaktır.

 DİYOR-LAR

✔ “Kayserispor’un borçları hesaplandı bu yılın sonuna kadar borçlarla birlikte minimum 240 milyon lira paraya ihtiyaç var.” diyorlar...

 

SANA NE... BANA NE...

◼ Birinci dereceden yakınları da Uyuştucu bağımlısı olan siyasiler bile Kayseri’de Uyuştucu Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi’ne destek olmuyorsa...

◼ FETÖ Borsası iddialarıyla ilgili devletin ilgili birimlerine intikal eden dosyaların nasıl sonuçlanacağı merak konusu ise...

◼ Kayserispor’da icazet makamı geçmişte olduğu gibi bu dönemde de Mehmet Özhaseki ise...

◼ Ali Babacan’ın siyasette rüzgar estirebileceğinden umutlanan ve peşine düşen Kayserili’ler varsa...

◼ Ahmet Davutoğlu yeni parti kuruluşuyla ilgili reklam vermek için ajanslar aracılığıyla yerel basınla irtibata geçtiyse...

 

BİLİYOR MUSUNUZ?

✔ Kayserispor’un önümüzdeki haftaya kalan genel kuruluna uzlaşı ile gidildiğini...

✔ Çanakkale Anıtı’nın minyatürünün Develi İlçesi’nde ilçeye adını veren Dev Ali Hazretleri’nin türbesinin yanına adeta bir açık hava müzesi şeklinde yapıldığını...

✔ AK Parti’de Şaban Çopuroğlu’nun il başkanlığını istemeyen ve açığını arayan parti büyüğünü...

 GÜNÜN SÖZÜ

Şiddet… yetersizin son sığınağıdır.

Isaac Asimov

Yazarın Diğer Yazıları