Osman ÇİFTCİ

BU DA ŞOK GÜZELDÜLGER İDDİALARI

Osman ÇİFTCİ

 TMSF tarafından Boydak Holding’e (Erciyes Anadolu Holding) Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Abdullah Güzeldülger’in Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer alması üzerine yazdığım yazıya Güzeldülger’in cevabını noktasına virgülüne dokunmadan yayınlamıştım.

Güzeldülger’in açıklamasını yayınlamam üzerine olur olmaz laf eden de oldu, yazı TMSF çevrelerinde olumlu-olumsuz yankı da buldu...

★ ★ ★

Tolga Tuğrul adıyla Twitter’dan yazıma cevap veren biri “bir çıkar karşılığında Abdullah Güzeldülger’i akladığımı” bile iddia etti. Aklınca gazetecilik dersi de vermeye kalkıştı...

Densizin biri diye az sonra okuyacağınız iddialarını yazmayacaktım ama “Abdullah Güzeldülger’i iyi tanıyan TMSF’deki mesai arkadaşları” olduklarını belirten kişilerden de Güzeldülger ile ilgili bazı iddialar da yansıyınca onu da yazayım bunu da yazayım dedim.

Önce Tolga Tuğrul adıyla yazan kişinin söyledikleri...

İleri geri lafları Twitter’da duruyor...

İddialarını toparlayacak olursam şunları söylüyor:

“Ertunç Laçinel’i Nurettin Canikli değil dönemin TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül atadı.

Güzeldülger Digitürk’teki yolsuzlukları nedeniyle TMSF’deki görevinden alındı.

Metal Yapı ile bağı nedir, kayyum iken neleri kaça satmış, daha sonra gidip Metal Yapı’ya CEO olmuş mu, Dönemin TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün Metal Yapı ile bağlantısı nedir?”

Bu iddaları da bana attığı, “bir çıkar karşılığı Abdullah Güzeldülger’i aklamaya çalıştığım” iftirası gibiyse vebali günahı boynuna...

★ ★ ★

Devlet memuru olmaları nedeniyle isimlerini veremedikleri için sağlam bir kaynak üzerinden bana ulaşan ve “TMSF’deki mesai arkadaşlarından Güzeldülger’i iyi tanıyan bir grup” olarak tanımlanan kişiler de Güzeldülger ile ilgili yazılı bir metin ilettiler.

Bu iddiaları da noktasına virgülüne dokunmadan aynen aktaracağım, gerekirse yorumunu bilahare yaparım.

İşte o iddialar:

“HEM ŞAİR HEM EKONOMİST HEM DE BANKACI

Girdiği her ortam ve köşe yazılarında kendini şair ve ekonomist olarak tanıtan Abdullah Güzeldülger’in aslında bankacı olmasına karşın ekonomist unvanını kullanması dikkat çekici bulunmuştur. Yer aldığı her ortamda babasının Müftü olduğunu söylemekte ancak 17 yıl gibi büyük bir zaman süresince faizli bankacılık yaptığını gizlemeye çalışmaktadır.

Bunun yanı sıra Güzeldülger’in şairlik özelliği de gözlerden kaçmamaktadır. 1990-2007 yılları arasında Garanti Bankası’nda çalışan Güzeldülger’in 2001 yılında vefat eden patronu Ayhan ŞAHENK’e ithafen yazdığı şiiri bulunmaktadır.

TÜRK ARAP BANKASINDAN AYRILDI MI ? KOVULDU MU ?

TMSF’nin ismi ve nüfusunu her ortamda kullanmayı ihmal etmeyen Abdullah Güzeldülger, Arap Türk Bankası’nın yönetim ve denetimi TMSF’ye geçmesiyle birlikte 2011 yılında bankada Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. TMSF sayesinde bu göreve atanan GÜZELDÜLGER, daha sonra banka Libya’ya iade edilince yeni üst yönetim tarafından işten çıkartıldı. İşten çıkış gerekçeleri ise oldukça şaşırtıcıdır. Banka, maaşında hacizler bulunması, senet protestoları ve çek yasağı olması gibi nedenlerden dolayı iş akdini fesh etmiş ayrıca kredi müşterileri ile bire bir görüşme yapması da üst yönetimde ayrı bir rahatsızlık yaratmıştır.

YÜKSEK MAAŞLA YENİ GÖREVLER

Türk Arap Bankası tarafından işten çıkartılan Güzeldülger yine işsiz kalınca sihirli bir el tarafından TMSF’ye danışman olarak atanmış; bununla da yetinilmeyip 2013’te DIGITÜRK’e Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirilmiştir. Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığı zaman diliminde hiçbir izin ve karar olmadan TMSF’de görev yapan diğer üyelere göre iki kat huzur hakkı almayı kendine hak görmüş bununla da yetinmeyip devlet memuru olduğunu unutarak şirkete ait Mercedes Jeep araç kullanmıştır.

İCRALIK OLDUĞU BANKAYA GENEL MÜDÜR

Güzeldülger’in kariyer basamaklarını çıkması bununla da bitmemektedir. Yüksek maaş alması için  3 Mart 2016 tarihinde, yönetim ve denetimi TMSF’ye geçen Bank Asya’ya Genel Müdür olarak atanan Abdullah Güzeldülger’in Bank Asya ile icralık olduğu basına kadar yansımıştır. Basına yansıyan haberde; yaklaşık 10 bin TL'lik kredi kartı borcu dolayısıyla icra süreci başlatılan Güzeldülger'in, o dönemde 18 taksit olarak yapılandırdığı kredi kartı borcunu dahi ödemekte sıkıntı çektiği gözükmektedir.

ESKİ FİRMAYA DÜLGER VEFASI

Abdullah Güzeldülger, Garanti Bankası’ndan ayrıldıktan sonra 2007-2011 yıllarında bir bilişim firmasında finans yöneticisi olarak işe başlamıştır. TMSF’de Daire Başkanı olarak görev yaparken ilgili bilişim firmasının bankalara olan ve firmaca ödenemeyen borçları önce TMSF iştiraki’ne devredilmiş sonra cüz’i bir miktarla firmanın borcu kapatılmıştır.

ARKADAŞA İŞ KIYAĞI

Çamur at izi kalsın mantığı ile kendini temize çıkarmaya çalışan Güzeldülger’in Boydak Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde holdinge danışman unvanı ile arkadaşı C.K.’yı getirerek C.K’ya ait firmaya danışmanlık adı altında sadece kendisinin imzaladığı sözleşme ile yüksek tekliflerle iş vermesi ve ön ödemesinin yapılması kendisinin ne kadar masum olduğunu gözler önüne sermektedir. Söz konusu işlemler Güzeldülger görevden alındıktan sonra yönetim kurulu tarafından iptal edilmiştir.

KİŞİSEL İKBAL

Son zamanlarda basına yaptığı açıklamalarda Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyeliği yaparken haksızlığa karşı durduğu için görevden alındığını ifade eden Güzeldülger’i alınan kararlara şerh koymayı engelleyen sebep ne idi ? Madem ki  iddia ettiği gibi usulsüzlükler var neden kararlara şerhini koymamıştır. TTK’ya göre durum Güzeldülger’in dediği gibi gözükmemekte ve sorumluluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Kendini kamuoyuna dürüst bir kahraman gibi gösterip bu durumu siyasi reklam malzemesi olarak kullanmak istemektedir.

MALVARLIĞINDAKİ ŞÜPHELİ ARTIŞLAR

Ve son olarak… 2013 yılında Türk Arap Bankası’nda Genel Müdür Yardımcısı iken banka üst yönetimi tarafından maaşında hacizler bulunması, senet protestoları ve çek yasağı olması gibi nedenlerle iş akdi feshedilen ve daha sonraki yıllarda Bank Asya ile kredi kartı borcunu ödeyemediği için icralık olan Güzeldülger’in daha sonra taşınmaz yatırımları yapacak seviyeye gelmesi ne ile açıklanabilir ?”

★ ★ ★

Güzeldülger hakkındaki şok iddialar da böyle...

Abdullah Güzeldülger siyaset sahnesine de çıktığına göre, bu tür iddialara, eleştirilere de hazırlıklı olacaktır.

Bu iddialara vereceği cevabı varsa onu da yayınlarım.

Güzeldülger’in “Ertunç Laçinel yolsuzluk iddiaları” hakkında dönemin Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve mevcut TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ile dönemin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli hakkındaki şok iddialarına ne Gülal’dan ne de Canikli’den henüz cevap gelmedi.

Gelirse onu da aynen yayınlarım...

★ ★ ★

Eski adıyla Boydak şimdiki adıyla Erciyes Anadolu Holding’te yaşananlarla ilgili tarafların iddiaları birbirinden de şok edici...

Gerçek ne ise ortaya çıksın, suçlu varsa cezalandırılsın.

Sonuçta burası Boydak ailesine iade edilse de devletin müsaderesi kesinleşse de fark etmez bu iddiaların yaşandığı süreç TMSF’nin yani devletin kontrolünde olduğu dönemle ilgili.

Yazarın Diğer Yazıları