Osman ÇİFTCİ

Bayramhacı ve ciddiyet

Osman ÇİFTCİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın Bayramhacı ile imtihanını kaleme almıştım.
Mayıs 2015’te “Bir master planı yapalım. İnşallah hiç beklemeden de pazartesi günü çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Bayramhacı'da termal bir cazibe merkezi kurmak için çalışıyoruz.” açıklaması yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ı bu konuda eleştiren çok oldu.
★ ★ ★
Konuyla ilgili arayan saygın bir iş insanı, “Çolakbayrakdar bu konuda fazlasıyla gayriciddi, aradan geçen 7 yıl bu konuyu ne kadar ciddi takip ettiğini ortaya koyuyor. Bu konu esaslı bir şekilde ciddiye alınmış olsa Haseki’si ötesiki, berikisi hepsi devreye girmiş, Bayramhacı’da çoktan yol alınmıştı.” dedi. 
Çolakbayrakdar’ın 6-7 yıldır “proje çalışması yapıyoruz” deyip durmuş olması nedeniyle artık bu konuda söyledikleri inandırıcı da bulunmuyor belki ama bu konuda ağır aksak da olsa bir takibinin, gayretinin bulunduğu da aşikar.
Geçtiğimiz günlerde Çolakbayrakdar, Kayseri Üniversitesi’nin turizmci Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun’u da yanına alarak Bayramhacı’da açıklama yapınca ben fazlasıyla ciddiye aldım.
Bayramhacı’nın ciddiye aldığım kadar önemli bir ivme kazanacağına inanıyorum. 
Kayseri’nin Kocasinan ilçesi sınırlarında olan Bayramhacı’yı bilmeyen hatta hiç duymayanlardan, “Yazınızdan sonra internetten araştırdık, muhteşem görünüyor. Burası gerçekten Kayseri’de mi?” gibi mesaj atanlar da oldu, “Ne termal turizm merkezi olması Osman bey, Kocasinan Belediyesi önce Bayramhacı’nın yolunu yapsın” diye arayan da oldu…
★ ★ ★
Derken…
Kayseri turizmi konusunda hassas bir dostumuz, “Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı bu konuda Bayramhacı’yı ihya edecek temaslar kurdu ama kıymetini bilen olmadı.” diye bir bilgi aktardı.
Berna hanımdan da detaylarını dinlemek isterdim ama turizmci dostumuzun anlattıklarına bakınca iş insanının “gayriciddi” cümlesi aklıma geliverdi…
Berna hanım Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Üyesi biliyorsunuz. 
DEİK üzerinden Berna hanımla irtibat kuran Çinli bir yatırımcı 2019 yılında Bayramhacı’da termal tesisler yapmak istemiş.
Bayramhacı’daki doğal güzelliklerden, termal nimetten birçoğumuzun haberi yok ama elin Çinlisi’nin taa Çin’den haberi varmış, DEİK’ten Berna Gözbaşı’yı bulmuş, Berna hanım bu Çinli’yi almış gelmiş, Bayramhacı’yı gezdirmiş ama sonuç alınamadığı ortada…
Hatta o Çinli’yi Erciyes’e, Kapadokya’ya da götürmüş Gözbaşı ama O, Bayramhacı’da takılı kalmış.
Böyle bir potansiyel yatırımcı da varken Çolakbayrakdar’ın 7 yıldır yol alamamasında bürokrasinin engelleri var mıdır, hiçbir detay bilmeden söylüyorum; illa ki vardır…
Ama iş insanının bahsettiği gibi “bu konu esaslı bir şekilde ciddiye alınmış olsa Haseki’si ötesiki, berikisi hepsi devreye sokulmuş, Bayramhacı’da çoktan yol alınmıştı.”
Mehmet Özhaseki’yi Bayramhacı’ya bu gündemle götürseler bile çok şey değişirdi diye düşünüyorum.
Adam Erciyes’te termal su bulunması için devrede, Erciyes’te termal su bulunamazsa İncesu’da bulunan termal suyu Erciyes’e nasıl çıkarırız hesapları yapıyor.
Özhaseki, Bayramhacı’da Çin’den gelen bu talepleri bilse önüne düşüp Turizm Bakanı’ndan başlayarak hamle yapmaz mıydı?
★ ★ ★
Aman ben umutluyum.
Gayret edilirse bu iş olur…
Ben gündemde tutmaya devam edeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları