Osman ÇİFTCİ

ACI BİR 15 TEMMUZ YAZISI

Osman ÇİFTCİ

Yazıyı okuyunca anlatacağım birçok konu olduğunu göreceksiniz, yazının acılığı da anlatacaklarımdan geliyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminin bugün 4. yıldönümü...

Aslında başka bir yazı kaleme almıştım ama hem konuyu daha da irdelemek hem de bir rica üzerine o şimdilik dursun 15 Temmuz’u yazayım dedim.

★ ★ ★

15 Temmuz’un 4. yılında Kayseri Emniyeti’nin FETÖ’nün yeni güncel yapılanmasını çökertmiş olması esasen en önemli gelişmelerden biri.

Büyük ve önemli bir operasyondu, emeği geçenlere teşekkür ederim.

Ama cezaevinden çıkınca bağevinde oturma halinde suçüstü yakalanan FETÖcüleri, gözaltına alınanlardan ikisinin “FETÖ oturmasıydı”, “şöyle şöyle sloganlar atıldı” gibi ifadelerine rağmen “delil yetersizliğinden” serbest bırakan bir adliyemiz olduğu için yeni güncel yapılanmanın da farklı bir durumla karşılaşacağını sanmıyorum.

★ ★ ★

FETÖcü diye birçok masum insan yok yere hapis bile yatarken Kayseri’de FETÖ’nün ciğerinde yatanlar arasında elini kolunu sallayarak gezenler var. Daha emniyet, savcılık kapısı görmeyenler var...

İl Sağlık Müdürü iken Kayseri’deki devletin bütün hastanelerinin başhekimlerini Pensilvanya kararnamesiyle atayan, FETÖ’yü sağlıkta yapılandıran, kudretli hale getiren Kadir Çetinkara mesela... Uydurduk ifadelerle itirafçı-mitirafçı birşey oldu şimdi Erol Bedir’in hastanesinde doktorluk yapıyor.

Sadece Kadir Çetinkara da değil ki...

★ ★ ★

MASAK raporuyla “FETÖ iltisaklı” görüldüğü için blokelenen siyasi kimliklerin yakınlarının şirketlerindeki blokeler bir çırpıda kalkarken FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda aydınlanamayan yığınla vahamet var.

Siyasilerin yakınlarından bylock olmasına rağmen dokunulmayanlar dahi var deniliyor. Yeni partiye de böyle ön alıyorlar herhalde...

★ ★ ★

FETÖ Borsası tartışmaları şehirde ayyuka çıkmış, kimin eli kimin cebinde belli değil.

Avukatlar, bürokratlar, gazeteciler, yargı mensupları, kolluk kuvvetleri içerisinde bulunanlar, bazı STK’cılar ve tabiki siyasiler; herkes birbirini suçluyor...

Halının altına süpürülen pislikler temizleneceği günü bekliyor.

★ ★ ★

FETÖ artıkları FETÖ mücadelesine hayatını adamış Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ı bile kumpasa düşürmeye çalışıyor.

Bugün yarın tayini çıkabilir diye, giderken kulp takalım gayretiyle hareket ediyorlar, aleyhinde çarpıtılmış asparagas haberler yayınlatıp, CİMER üzerinden şikayetler yapıp, müdür hakkında FETÖ soruşturması açtırmak için bir taraflarını yırtıyorlar.

Amaç başka başka sebepler gibi görünse de bana göre işin özü Kayseri Emniyet Müdürü’nü dolayısıyla bu şehirdeki yapılabilen FETÖ mücadelesini de itibarsızlaştırmak, Kayseri’de FETÖ mücadelesini tersyüz etmek...

Ama bir de Allah’ın hesabı var onu unutuyorlar...

★ ★ ★

Derken, FETÖ’den hapis cezasına çarptırılan Somyürekler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden şehrin yeni yüzük taşı akaryakıt istasyonu arsasını; yani Hulusi Akar Bulvarı üzerinde Özel İdare binasının yanındaki yeşil alandan üretilen akaryakıt istasyonu arsasını, Mustafa Çelik’in son döneminde ihale sonrası pazarlık usulü ile sessiz sedasız almış.

Büyükşehir, ilkinde 18 milyon liraya ihaleye çıkan akaryakıt istasyonu arsasını talipli çıkmayınca ikinci ihalede 17 milyon liraya düşürmüş, yine talipli çıkmayınca üçüncü kez 16 milyon liradan ihaleye çıkarmış. Üçüncü ihalede de talipli olmayınca ihale tarihinden sonraki pazarlığa gelen (ya da çağırılan bilemiyorum) Somyürekler’e 16 milyon liraya bu akaryakıt istasyonu arsasını taksit taksit satmış.

Belediye yetkilileri, “firmanın ihale yasağı yoktu” diye durumu izah ediyor.

Şirket PKK’dan hapis cezası alan birilerinin olsaydı böyle olur muydu?

Valilik o ihaleye müdehale etmez miydi?

FETÖCÜ diye Boydakların mallarına el konulurken FETÖ’den hapis cezası alan kişiler belediye ihalelerinde pazarlık usulü akaryakıt istasyonu sahibi oluyor.

★ ★ ★

15 Temmuz’un 4. yılında ne acı konular öyle değil mi?

★ ★ ★

Gazeteci Soner Yalçın, 15 Temmuz hain darbe girişiminden 1 yıl önce, 3 Haziran 2015’te yazdığı bir yazıda Abdullah Gül ve Ali Babacan iktidarı için cemaat darbesinden bahsetmiş...

Ta o zamandan Soner Yalçın’ın yazdığı yazıda dehşet ifadeler var.

Yazının sonlarına doğru Soner Yalçın diyor ki:

“AKP'nin önüne konulan ‘yeni projede’ Erdoğan'a düşen -İttihatçıların Sultan Reşat'ı gibi- Saray'a hapsolmaktır.

Erdoğan Saray'a hapsolmaya razı olur mu? Pek sanmam…

Bu durumda, Cemaat'in ‘darbe sopası’ (MİT TIR'ları vs) Erdoğan'ı ikna için kullanılacaktır.

O da yeterli olmazsa, Batı'nın son stratejisi, (Abdullah Gül'e, Ali Babacan'a iktidarı açacak) Cemaat darbesidir!”

Soner Yalçın, 15 Temmuz’u öngörüsüyle işaret etmiş adeta.. Enteresan bir analiz...

“Batı Destekli Cemaat Darbesi mi Geliyor?” başlıklı yazıyı şu linkten sonuna kadar mutlaka okumalısınız.

https://odatv.com/bati-destekli-cemaat-darbesi-mi-geliyor-0306151200_m.html

Bu yazıdan 1 yıl kadar sonra kalkışılan darbe girişimi başarıya ulaşamadı ama Gül ve Babacan iktidarı hayali bugün bile halen devam ediyor.

Yeni parti yarenlikleri malum.

★ ★ ★

Köy nasıl görünüyor, klavuza gerek var mı ?

Yazarın Diğer Yazıları