Osman ÇİFTCİ

Abdullah Güzeldülger'den Hakkındaki Şok İddialara Cevap

Osman ÇİFTCİ

Şimdiki adı Erciyes Anadolu Holding olan Boydak Holding’e TMSF tarafından önce Yönetim Kurulu Başkanı sonra Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Abdullah Güzeldülger’in şok iddialarına karşı Güzeldülger hakkında ortaya atılan şok iddiaları da gündeme getirmiştim.

Abdullah Güzeldülger’in cevap göndermesi halinde yayınlayacağımı da ifade etmiştim.

Abdullah bey telefonla aradı ve cevabını yazılı olarak gönderdiğini söyledi.

İşte Abdullah Güzeldülger’in açıklaması:

“Gazetenizde daha önce benimle ilgili yayınlanan bir yazınız üzerine tarafınıza gönderdiğim açıklama ve iddialarıma henüz muhatapları tarafından bir cevap verilmemekle birlikte, kendisini tanımadığım Tolga Tuğrul isimli bir şahısla birlikte, devlet memuru oldukları için isimlerini gizli tutan, benim mesai arkadaşım olduklarını ve beni iyi tanıdıklarını iddia eden bir grup çalışanın iddialarını gazetenizde gördüm. Bu iddiaları tek tek ele alma ve cevap verme gereği hasıl oldu.

- Ertunç Laçineli, Nurettin Canikli değil, TMSF Başkanı Şakir Ercan GÜL atadı iddiası;

o Tabii ki usul olarak bütün atamalar TMSF Fon Kurulu tarafından yapılır, ancak atama önerisi bazen TMSF’den ilgili makama, bazen de ilgili makamdan TMSF’ye öneri olarak sunulur. FETÖ şirketlerine atanan CEO’ların hemen hemen tamamı ilgili bakanlık tarafından TMSF’ye önerilmiştir. Atamalarını TMSF yapmıştır.

- Güzeldülger Digitürk’teki yolsuzlukları nedeniyle görevden alındı iddiası;

Güzeldülger’in de bu yolsuzlukları bilmek en doğal hakkı olsa gerek, bununla ilgili ellerinde belge ve bilgileri de kamuoyuyla paylaşsınlar ki, biz de zan altında kalmayalım. Eğer TMSF beni Digitürk’te yolsuzluğum sebebiyle görevden aldıysa, Bank ASYA ve Boydak atamalarımı yapmaması gerekirdi, kaldı ki DİGİTÜRK yönetimi benden sonra hakkımda bir soruşturma ve savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekmez miydi?

       

- Metal Yapı ile ilgili iddiaları da havada durmaktadır. Bu firmayla ilgili somut ne olmuş, yazarlarsa ne cevap vereceğimizi de belirleyebiliriz.

- Hem şair hem ekonomist, hem bankacı…

o Eksik yazmışlar, köşe yazarlığı ve ekonomi programı yorumculuğumuzu eksik yazarak potansiyelimizi olduğundan düşük göstermişler.

- Arap Türk bankasından kovuldu mu?

Arap Türk Bankasına Muammer KADDAFİ’ye dönük operasyonlar döneminde Libya’da meşru bir yönetim oluşuncaya değin TMSF adına Türk Müteahhitlerin Libya’daki çıkarlarını korumak adına vaziyet ettik. Görev yaptığım 1 yıllık süre içerisinde 6 olan şube sayısını 7’ye çıkardık, 1 .1 milyar TL olan bilançosunu 3 Milyar TL’ye çıkardık, Bilançosunu büyüttük, 200 ilave kurumsal müşteri edindirdik, 23.3 milyon TL olan karını, 48 Milyon TL’ye yükselttik. (Bankanın kurumsal web sayfasından ilgili bilgi teyit edilebilir)

Bankanın aradan geçen 7 yıl sonra 2018 yılsonu karı ancak 100 milyon TL olabilmiştir. Bu da kısa süren yönetim dönemimizin ne kadar başarılı olduğunu açıkça göstermektedir.

Libya’da meşru hükümet oluşunca hem genel müdür hem de GMY olarak ben görevi Libya’lı yöneticilere devrettik. İş akdi feshi değil, karşılıklı anlaşma yoluyla ayrılık gerçekleşmiştir.

- Digitürk YKÜ yaptığım dönemde aldığım huzur hakkı ve şirkete ait Mercedes JEEP kullanmam meselesi;

Huzur hakkı TMSF Fon Kurulu tarafından belirlenen bir konudur. İki kat olma ihtimali söz konusu değildir. Murahhas Üye olarak atandığım için normal YK Üyelerine göre bir kademe fazla olabilir, Murahhas Aza sorumluğu, normal YK üyeliğine göre daha ağırdır.

Hem Boydak’ta hem de Digitürk’te şirketin üst yönetimi, yani benim dışımdaki cari CEO ve Diğer YK üyeleri hangi standartlarda binek araç kullanıyorlarsa ben de o standart araçları kullandım. Burada anlaşılamayacak bir durum olmasa gerek.

- İcralık olduğu bankaya Genel Müdür oldu iddiası;

Bu deyim, ben TMSF tarafından Bankasya’ya atandığım dönemde FETÖ’cü basının beni karalamak için kullandığı tezin internet linkinden kopyalanarak buraya taşınmıştır.

TMSF’da görev almadan önce, her insan gibi hayat planında gelir gider dengesinin bozulduğu bir dönemde, bankaya olan kredi kartı borcumu taksitlendirerek ödemiş olmamı, FETÖ örgütü haberleştirerek beni itibarsızlaştırmaya çalışmış, ancak bu borcuna sadık bir insan olarak beni onurlandırmıştır.

- TMSF daire başkanı iken daha önce çalıştığım bir firmanın borcunun cüzi bir bedelle kapatıldığı iddiası;

Bahse konu işlem, benim görev alanımda olmayan, ancak TMSF iştiraki RCT Varlık Yönetim A.Ş. tarafından bir özel bankadan ihale yöntemiyle alınan dosyaların çözümlemesi sürecinde gerçekleşmiş olup, gayet başarılı yönetilmiş, bu ihale dosyası oldukça karlı bir şekilde RCT A.Ş. tarafından sonuçlandırılmıştır.

Bahse konu iddialar rakamlarla temellendirilerek dile getirilirse zaten bu işi yapan arkadaşlara ancak, teşekkür edileceğini göreceklerdir.

- Çamur at izi kalsın mantığı ile kendini temize çıkarmaya çalıştığım iddiası,

Ben çamur atmadım, olan bir mevzuyu sizin de bilginize sundum, eğer bunlar doğru olmayan iddialar ise zaten bana yönelik her türlü tekzip, maddi, manevi tazminat davaları çoktan açılmış olurdu.

Kimlere hangi yüksek bedellerle ne iş vermişim açıklarlarsa ben de kendi icraatımı, kendi vicdanımda tekrar test etme imkanına kavuşurum.

Benim danışman çalıştırmamdan doğal ne olabilir, tek başıma mı şirketleri yönetmem bekleniyor, CEO Ertunç LAÇİNEL’in icraatlarına neden muhalefet şerhi koymadığım konu edilmiş, ben inanmadığım ve şüphelendiğim hiçbir konuyu yönetim kurulunun gündemine aldırmadım ki muhalefet şerhi koymuş olayım. Daha önce de belirttiğim gibi, şirket imza sirkülerine göre önemli işler statüsüne giren, bu nedenle Yönetim Kurulu Kararı gerektiren, ancak CEO Laçinel tarafından Yönetim Kurulu bypass edilerek yapılan/yapılmaya çalışılan pek çok işlem olmuştur. TMSF’nin ve Boydak yönetiminin bu işlemlerle ilgili bir rapor hazırlayıp, Slovakya meselesiyle beraber Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunması gerekmektedir.  Ancak aradan geçen 3 yıla yakın süre zarfında bu iradeyi göremedik.”

Yazarın Diğer Yazıları