Nejdet KALA

Karanlıkta göz kırpmak!

Nejdet KALA

Son günlerde yapılan açıklamaları takip ettiniz mi?
Mesela Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın açıklamalarını… 
Aslınla bu açıklamada en önemli nokta çok da gündem olmadı. 
Evet gündeme taşınan iddialar önemliydi, ama bu kentin asıl konuşması gereken konu Çamlı’nın, ‘Gerekirse ismini açıklarım’ dediği Kayserispor’a sponsor olan kurum ve kuruluşların ‘Şehri yöneten’ bir kişi tarafından aranarak, ‘Kayserispor’a para vermeyin’ dediği iddiasıydı. 
Bir insan şehri yönetme gücünü kendinde buluyor ve bu şehrin en önemli markası Kayserispor’a hangi gerekçe ile olursa olsun para verilmemesini söylüyorsa, bu satır arasında geçiştirilecek, üstü örtülecek, unutulacak bir konu değildir. 
Kayserispor Başkanı Çamlı’nın ‘Gerekirse ismini açıklarım’ cümlesi bence gereksiz bir cümle…  
Çünkü, gerekiyor. 
O ismi bu şehirde yaşayan herkesin bilmesi gerekiyor. 
Sonra MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ‘Çukura İtilmeye Layık Olanlar’ diyerek bir açıklama yaptı. 
Ve, ‘Farklı dünya görüşlerine sahip olan Kayseri’deki yaşça büyüklerime dahi saygı göstermeyi kendime şeref kabul ettim çünkü büyüklerin, gençlerin yolu açık olsun, kolay olsun diye rehberlik eden kişiler olduğuna her zaman inanmak istedim. Oysaki bu günlerde onların, bizim yani tüm Kayseri’deki gençlerin yolunu açmaktan ziyade çukurlar ve tuzaklar kurduklarını ne yazık ki geç de olsa öğrendim. Kendini Kayseri’nin sahibi olarak gören bu kişilere söyleyeceğim tek söz, doğru koşullarda verdiğimiz bu mücadeleyi sahip oldukları çirkinliklerle asla örtemeyecekleridir.’ deyiverdi. 
Kayseri Miletvekili Ersoy’un ve tüm gençlerin yoluna çukurlar kuran, tuzaklar kuran, kendini Kayseri’nin sahibi olarak gören kişi yada kişiler kim?
Orası meçhul… 
Ersoy’un ve Çamlı’nın açıklamaları çok önemli… 
Ama karanlıkta göz kırpmanın bu şehre hiçbir faydası olmaz. 
İddia sahipleri, ‘Biz söyledik, mesaj yerine ulaştı’ diye kendi iç huzurlarını sağlayabilir ama bu şehrin bu isimleri bilmeye hakkı var. 
Aksi halde herkes zan altında, herkes şüpheli…
 

Yazarın Diğer Yazıları